HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kristof Kolomb'un müthiş sırrı!

Portekizli tarihçi Manuel Rosa, Amerika kıtasını keşfeden Kristof Kolomb'un Polonya eski Kralı 3'üncü Vladislav'ın oğlu olduğunu öne sürdü.

Kristof Kolomb'un müthiş sırrı!

Rosa'nın iddiasına göre, Polonya Kralı 3'üncü Vladislav, Osmanlı ile Haçlı ordusu arasındaki Varna Savaşı'nda ölmedi ve Portekiz'e kaçtı.

Hayatının 20 yılını Kolomb'un hayatını araştırmakla geçiren Portekizli tarihçi Rosa, ünlü kâşif hakkındaki üçüncü kitabını (Kolombo: Anlatılmamış hikayesi) yazdı.

Ortaçağa ait çok sayıda belge ve günlüğü inceleyen Rosa, araştırmaları neticesinde 1505 yılında hayatını kaybeden Kolomb'un, 1444'teki Varna Savaşı'nda öldüğü bilinen Polonya eski Kralı 3'üncü Vladislav'ın oğlu olduğu sonucuna vardı.

ABD'deki Duke Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Rosa'nın teorisine göre, Sultan 2'nci Murat önderliğindeki Osmanlı ordusunun kazandığı Varna Savaşı'ndan sağ kurtulan Kral 3'üncü Vladislav, Portekiz adası Madeira'ya kaçtı. Madeira'da sürgün hayatı yaşayan ve burada "Alman Henry" ismiyle bilinen 3'üncü Vladislav, Portekiz kraliyet ailesinin bir üyesiyle evlendi. Bu evlilikten de Kristof Kolomb dünyaya geldi.

Rosa'ya göre, bu durum Kolombo'nun dünyanın yuvarlak olduğunu ispatlamadan 15 yıl önce Portekiz kraliyet ailesinden biriyle nasıl evlenmeyi başardığını da açıklıyor.

Rosa, Kolombo'nun ayrıca kraliyet ailesi kimliği sayesinde İspanya Kralı'nı Atlantik Okyanusu'na yapacağı keşfi finanse etmeye ikna ettiğini belirtti.

GERÇEK KÖKENİNİ SAKLAMIŞ

İngiliz Daily telegraph gazetesine konuşan Portekizli tarihçi, Kolomb'un babasının kimliğini saklamak için gerçek kökenini çevresinden gizlediğine inandığını ifade etti.

Rosa, "Avrupa mahkemeleri de onun kim olduğunu biliyordu ama bunu kendi çıkarları için sır olarak tuttular" diye konuştu.

Kristof Kolomb'un bugüne kadar 1451 yılında İtalya'nın Cenova şehrinde doğduğu ve Domenico Kolomb isimli bir dokumacının oğlu olduğu sanılıyordu.

Ünlü kâşifin daha önce de Yunan, İspanyol, Fransız, Portekiz ve İskoç asıllı olduğu iddia edilmişti. Hatta Yahudi olduğu için kökenini sakladığı veya Portekiz kraliyet ailesi için gizlice çifte ajan olarak çalıştığı dahi öne sürülmüştü.

DNA EŞLEŞTİRMESİ YAPTIRACAK

Rosa, Kolomb'un kraliyet ailesinden geldiğini ispat etmek için İspanya'daki Sevilla Katedrali'nde yatan kâşifin DNA örnekleriyle, Kral 2'inci Vladislav'ınkileri karşılaştırmayı planladığını belirtti.

Rosa, "Kral 2'nci Vladislav'ın mezarının açılması için Krakov Katedrali'ne başvuruda bulundum. Eğer Kolomb'un Kral 2'nci Vladislav Kolomb'un torunu olduğu ortaya çıkarsa, teorim ispatlanmış olacak" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler