HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kürt protestosuna izin, Berlin-Ankara bağlarını daha da gerginleştirecek'

Türk Bakanlarının mitinglere katılmasının engellenmesinin Türkiye ile Hollanda ve Almanya arasında yarattığı kriz sürerken, Frankurt'ta düzenlenen Kürt protestosuna izin verildi.

'Kürt protestosuna izin,  Berlin-Ankara bağlarını daha da gerginleştirecek'

Cumartesi günü Almanya'nın Frankurt kentinde düzenlenen "Kürt protestosuna izin verilmesi" Alman medyasında "Türkiye ile bağları daha da gerginleştirecek" yorumlarına neden oldu.

30 BİN KÜRT KATILDI

DWelle İngilizce, Frankfurt'ta düzenlenen ve "30 bin Kürt'ün" katıldığını belirttiği protesto gösterisi sırasında, Türkiye'de "demokrasi" çağrıları yapılırken "Öcalan özgürlük" gibi sloganların atıldığını anlattı.

TC Dışişleri Bakanlığı'nın gösteriye iznin verilmesini sert dille eleştirdiği açıklamaya da yer verildiği haberde "Türkiye, Alman Hükümetini kınarken Türk Bakanlarının 16 Nisan referandumu için bazı Avrupa ülkelerinde kampanya yapmalarına kısıtlamalar getirilirken, terörist bir örgüte izin vermekle suçladı" ifadeleri kullanıldı.

PKK'NIN 93'TEN BU YANA ALMANYA'DA YASAK OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

PKK'nın Türkiye, Avrupa Birliği ve ABD tarafından terörist bir örgüt olarak nitelendiğini anımsatıldığı haberde, PKK'nın 1993'ten bu yana Almanya'da yasak olduğuna dikkat çekildi.

DWelle İngilizce "Türkiye, defalarca Almanya'yı, Avrupa çapında on binlerce destekçisi olan PKK'yı desteklemekle suçladı. Berlin ise suçlamaları reddediyor ve düzenli olarak PKK elemanlarını yargılıyor" sözlerini kullandığı haberinde Frankfurt'daki gösteri için şu yorumu yaptı:

"Protesto muhtemelen, bazı Türk Bakanlarının Almanya'da gelecek aydaki referandum için kampanya yapmalarının bloke edilmesinden sonra zaten baskı altında bulunan Berlin ile Ankara arasındaki bağları daha da gerginleştirecek."

KALIN: ALMAN BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'da dün PKK yandaşlarınca gerçekleştirilen mitingle ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili Alman Büyükelçi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını söyledi.

Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün Almanya'da PKK yandaşlarınca yapılan miting hakkında konuştu.

'Nevruz'un adını da kirletiyorlar' diyen Kalın, 'Dün Almanya başka bir skandala imza attı. Nevruz bahanesiyle geliyorlar. Orada bölücü terör örgütünün bayrakları. Konu ne, direkt Türkiye direkt referandum. PKK da referandumda hayır diyor. Biz bunu Alman makamlarına söylediğimizde bir cevap veremiyorlar. Dün Alman büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı, en sert şekilde kınandı" dedi.


En Çok Aranan Haberler