HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuveyt’te camiye bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Kuveyt'te Şiilerin gittiği bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlenmesi sonucu en az 13 kişi öldü, çok sayıda yaralı var.

Kuveyt'in yine aynı ismi taşıyan başkenti Kuveyt'teki el Savaber bölgesinde bulunan İmam el Sadık Camisi'ne Cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 13 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Şiilerin gittiği camiye düzenlenen saldırı, henüz herhangi bir grup tarafından üstlenilmezken, yetkililer, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.

Saldırı anında camide 2 bin kişinin buldunduğu açıklandı. Associated Press haber ajansına konuşan görgü tanıkları, patlamanın cuma namazı sırasında yaşandığını söylüyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Reuters'a konuşan Kuveyt Milletvekili Halil El Salih, patlama esnasında camide namaz kılındığını söyledi. Salih, saldırganın 30 yaşın altında göründüğünü de sözlerine ekledi.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Son yıllarda terör eylemlerinin neredeyse hiç görülmediği Kuveyt'teki saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "saldırganın Ebu Süleyman El Muvahed olduğu" belirtildi.

Geçmişte Suudi Arabistan ve Yemen'de düzenlenen benzer saldırıları da IŞİD üstlenmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler