HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Londra'da bıçaklı saldırgan yakalandı! Gözaltına alındı

İngiltere'nin başkenti Londra'daki parlamento binası yakınında, yine olağanüstü bir hareketlilik yaşandı. Parlamento yakınında bir şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin elinde bıçak veya şok tabancası olduğu bildiriliyor. Polisin olayı araştırdığını son dakika koduyla duyuran Reuters, hemen sonra şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Reuters'a göre, şüpheli bıçak taşıyordu. Şüphelinin yakalanma anı sosyal medyada paylaşıldı.

Londra'da bıçaklı saldırgan yakalandı! Gözaltına alındı

Şüphelinin yakalanma anı sosyal medyada paylaşıldı, polis yere yatırdığı kişiyi gözaltına aldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da parlamento yakınında giriş çıkışlar kapatıldı. Daily Mirror gazetesinin yöneticisi silah sesleri duyulduğunu aktardı. İngiliz polisi, parlamento yakınlarında 'bıçak' taşıdığı aktarılan 30 yaşlarında bir adamın gözaltına alındığını duyuruldu.

Görgü tanıkları, silah seslerinin duyulduğunu ve İngiliz parlamentosunun dışında silahını kaldırmış bir polis memurunun görüldüğünü aktardı. Reuters, 30 yaşlarındaki bir şüphelinin polis tarafından parlamento dışındaki bir polis aracının içine alındığını aktardı.

2017'DE 2 KEZ TERÖR SALDIRISI

Londra, 2017'de iki kez terör saldırısına hedef oldu. Mart ayında gerçekleşen ilk saldırıda Halit Mesud isimli IŞİD teröristi, ciple Westminster Köprüsü'ndeki yayaları ezdi. Parlamento bahçesinin duvarına çarpıp duran terörist, bir polisi bıçaklayıp içeriye doğru yöneldiği sırada vurularak yakalandı. Terör saldırısında biri polis beş kişi yaşamını yitirdi.

SOKAK BARLARINI HEDEF ALDI

Haziran ayı başında ise beyaz bir minibüsle London Bridge'te yayaları ezen üç terörist, peşinden insanların eğlendiği sokak barlarını hedef aldı. Kurbanları bıçaklayan saldırganlar, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Yalnızca İngiltere'yi değil tüm Avrupa'yı sarsan saldırıda sekiz can kaybı olduğu duyuruldu.

İngiltere parlamentosu, söz konusunu olaydan haberdar oldukları açıklamasında bulundu.

LONDRA SALDIRILARIN HEDEFİ OLDU: ART ARDA 2 SALDIRI

Londra'da geçtiğimiz haftalarda kentin merkezindeki London Bridge ile köprünün güneyindeki Borough Market'ta, 6 kişinin hayatını kaybettiği bir saldırıya uğramıştı.

Oay, Manchester'daki intihar saldırısından yaklaşık iki hafta, yine Londra'da Westminster Köprüsü'nde düzenlenen saldırıdan da yaklaşık 3 ay sonra düzenlenmişti.


En Çok Aranan Haberler