HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Los Angeles’ta Ali İsmail Korkmaz için koştular

Los Angeles'ta düzenlenen '2. Gezi Parkı Ali İsmail Korkmaz 5K Düşler Koşusu' yapıldı. 168 kişinin kayıt yaptırdığı etkinlikte; Türk, Amerikalı, Brezilyalı ve Meksikalı 60 koşucu ve yürüyüşçü yarıştı.

Los Angeles’ta Ali İsmail Korkmaz için koştular

Katılımcılar üzerlerinde Düşlerinde Özgür Dünya’nın (duslerindeozgurdunya.com) Ali İsmail Korkmaz Vakfı (Alikev.org) için Los Angeles’a özel sarı-mor Lakers renkleri ile tasarladıkları tişörtlerle yarıştı.

Toplam5 kilometrelik parkuru 3 turda Volkan Duygun 22 dakika 54 saniyede birinci tamamlarken, Alpay Müzoğlu ikinci, Tania Munos üçüncü oldu. Koşu koordinatörü eski milli tenisçi Senem Aktüccar ise ‘Koçum Olur musun’ kampanyası ile Alikev için koştu. Aktüccar, dünyanın çeşitli yerlerinden Alikev’e bağışlarıyla kendisini düşler koşusunda motive eden koçlarının isimlerini tişörtüne yazdı.

Aktüccar, tüm destek olanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederken; koşudan önce Türkiye Erkek Tenis Milli Takımının, aktör Salih Güney’in, Sanatçı Volkan Konak’ın, ve profesyonel futbolcu Berk Neziroğulları’nın yolladığı destek mesajlarının kendisini çok duygulandırdığını söyledi.

Ali İsmail Korkmaz’ın gök kuşağı renklerindeki doğum günü pastası kesilirken katılımcılar ve çocuklar arasında duygulu anlar yaşandı. Toplanılan bağışların Alikev’in gençlere eğitim bursu projeleri için kullanılması koşuya katılamayanlar tarafından da ilgi ve destek gördü. Anadolu Partisi Sosyal Sorumluluk temsilcisi Gözde Fyrc da katılımcılar arasındaydı; “Ali İsmail Kormaz’ı ve Gezi de kaybettiğimiz çocuklarımızı unutmayacağız. Adalet bekliyoruz” diye konuştu.

'Çarşı ruhu' ve bayrakları da Long Beach sahilinde dalgalandı. Madalya töreninde "Çarşı, Türkiye’den sevgilerini yolladı' sözü uzun süre alkışlandı. Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın ve Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin de teşekkür ve güzel dilekleri katılımcılara iletildi.

Etkinlik öncesinde milli sporcu ve sanatçılarımız da Düşlerinde Özgür Dünya-Los Angeles 5K Dreams Run tişörtü giyerek Türkiye’den sesli mesajlar ile destek oldular. Türk sinemasının ünlü aktörü Salih Güney, "Bu koşu hep devam edecek” videosu ile destek olurken, Kuzeyin oğlu Volkan Konak "Çocuklarımıza kıymayın efendiler" videosu ile yayınlandı. Koşuya bir büyük destekte Türkiye Erkek Tenis Milli Takımından geldi. Milli tenisçiler ‘Los Angeles ile birlikte hayallerimize koşuyoruz’ mesajlarıyla okyanus ötesine ulaştılar. Profesyonel futbolcu Berk Neziroğulları da “Ali İsmail seni unutmayacağız, doğum günün kutlu olsun kardeşim” mesajını paylaştı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler