HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Macera yarışlarının ilk dört ayaklı sporcusu

Ekvador'da yaralı bir sokak köpeği, kendisine köfte veren dört İsveçli sporcuyu Amazon'daki zorlu yarışlarında yaklaşık 700 kilometre boyunca takip etti.

Ekvador'da yaralı bir sokak köpeği, kendisine köfte veren dört İsveçli sporcuyu, Amazon'daki zorlu yarışlarında yaklaşık 700 kilometre boyunca takip etti.

Arthur adı verilen köpek altı gün süren yarıştan sonra İsveç'e götürüldü.

İsveçli sporcular yağmur ormanlarındaki Macera Yarışları Dünya Şampiyonası'ndan önce Arthur'a köfte yedirdi.

Arthur, peşinden geldiği sporculara dayanıklılık gerektiren yarışın her etabında eşlik etti.

Yarışçıların peşinden akıntılı sularda yüzen, dağları tırmanan ve sporcuların dizlerine kadar gelen çamurların içinde yürüyen Arthur, güçsüz düşmesine rağmen ekibi bırakmadı.

Sporcuların peşini bırakmadı58 kilometrelik kano etabında organizatörler, sporcuları Arthur'u yanlarına almalarının hem kendileri hem de köpek için tehlikeli olacağı uyarında bulundu.

Bunun üzerine Arthur'un bırakılmasına karar verildi.

Ancak sporcuların ardından suya atlayan Arthur kanoya alındı.

Ant Dağları, Pasifik kıyıları ve Amazon yağmur ormanlarını kapsayan yarıştan sonra veterinere götürülen Arthur'un üç-altı ay öncesine dayanan yaralarının hızla iyileşmekte olduğu açıklandı.

Köpeklerle ilgili haberler yapan lifewithdogs adlı internet sitesi, "Arthur, macera yarışlarına katılan ilk dört ayaklı yarışçı oldu. İsveç ekibi yarışı kazanamadı ama Arthur'un kalbini kazandı" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler