HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır Libya’da ‘IŞİD’i vurdu’

Mısır ordusu, örgütün 21 Mısırlı Hristiyanı öldürmesinin ardından sabah erken saatlerde Libya’daki IŞİD mevzilerini vurduğunu açıkladı.

Mısır Libya’da ‘IŞİD’i vurdu’

Silahlı Kuvvetler karargahından yapılan açıklamada, dün Cumhurbaşkanı Abdulfettah El-Sisi ile yapılan güvenlik zirvesinde IŞİD'in Libya'daki koluna ait hedefleri vurma kararının alındığı aktarıldı. Hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının militanların bulunduğu bölgelere nokta atışı yaptığı belirtildi.

'Kısas hakkını saklı tutuyoruz' demişlerdi

IŞİD, Aralık ve Ocak aylarında Libya'da kaçırdığı 21 Mısırlı Hıristiyanın öldürüldüğünü gösteren beş dakikalık bir video yayınladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, IŞİD tarafından Libya'da 21 Mısırlının öldürülmesine ilişkin, "Mısır, uygun zamanda ve şekilde bunun cevabını verme ve en basit insanlıktan nasibi olmayan bu katillerden kısas hakkını saklı tutuyor" dedi.

Mısır'ın sadece kendisini değil tüm insanlığı savunduğunu, bu meyanda Ulusal Savunma Konseyi'ni derhal toplantıya çağırdığını belirten Sisi, burada, gerekli tüm adımların atılması için kararların alındığını kaydetti.

Sisi, Mısır Dışişleri Bakanı'na, BM ve Güvenlik Konseyi'ndeki yetkili ülke ve temsilcileriyle konuya ilişkin görüşmelerde bulunması için derhal ABD'ye gitmesi talimatını verdiğini dile getirdi.

Mısır vatandaşlarının Libya'ya gitmemeleri konusunda alınan kararın kesin bir şekilde uygulanması için hükümete talimat verdiğini anlatan Sisi, hayatını kaybedenlerin ailelerine acılarının dindirilmesi için gerekli tüm icraatların yerine getirileceğini söyledi.

El Ezher'den kınama

Mısır'ın en büyük dini kurumu olan El Ezher, 21 Mısırlı Hıristiyanın öldürülmesini kınadı.

El Ezher yayınladığı açıklamada "Masum Mısırlıların öldürüldüğü haberlerini almış bulunmaktayız. Böyle barbarca bir eylemin ne İslam'la ne de herhangi bir başka dinle yakından uzaktan ilgisi olamaz" ifadelerine yer verdi.

Filistin'de 3 günlük yas

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, IŞİD'in Libya'da alıkoyduğu 21 Mısırlı Hristiyan'ı öldürmesi nedeniyle ülkede 3 gün yas ilan etti. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye, Mısırlıların ölümünden dolayı taziye mesajı gönderdi.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

aljazeeraturk

Ukrayna'da ateşkes bıçak sırtında

Neçirvan Barzani: Sorun yok

BM'de Yemen tasarısı kabul edildi

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler