HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır yeniden karıştı

Mısır'da askeri darbeyle iktidardan uzaklaştırılan Muhammed Mursi'ye destek verenler, başkent Kahire ve diğer kentlerde gösteri düzenliyor.

Mısır yeniden karıştı

Tahrir meydanında Mursi taraftarları ve karşıtlarının çatıştığı belirtiliyor. Tahrir'e girmeye çalışan Mursi taraftarlarına gerçek mermiyle ateş açıldığı iddia edildi.

Mısır'da Temmuz ayında bir askeri müdahale sonucu devrilen Müslüman Kardeşler destekli eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin taraftarlarının düzenlediği destek gösterileri çatışmaya dönüştü. Güvenlik güçlerinin Tahrir Meydanı çevresinde gerçek mermilerle ateş açtığı ve bir Müslüman Kardeşler taraftarının öldüğü bildirildi.

Güvenlik güçleri ve Mısır medyasının bildirdiğine göre başkent Kahire'nin yanı sıra İskenderiye gibi Nil kıyısındaki büyük şehirlerde Mursi destekçileri ile karşıtları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Olay yerinde bulunan Reuters muhabiri çatışan grupların yüzlerce kişiden oluştuğunu bildirdi.

Ajansa konuşan bir güvenlik kaynağı, polis ve ordunun gösterinin düzenlendiği Kahire'nin kalbi Tahrir Meydanı'na girişlerden birini kapattığını ve yeni Mursi yanlılarının alana girişini engellemeye çalıştığını belirtti. Şu an binlerce Mursi yanlısı ağustos ayındaki kanlı müdahalelere sahne olan Rabiat'ül Adeviye Medyanı'na ilerliyor.

Reuters muhabiri, askeri araçların Tahrir Meydanı yakınlarında gerçek mermilerle ateş açtığını bildirdi. Sağlık görevlileri Müslüman Kardeşler destekçisinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Çevredeki binalardan Mursi yanlılarına taş atıldığı, göstericilerin de bu saldırıya aynı şekilde karşılık verdiği belirtildi.

Çevik kuvvet ekipleri kısa bir süre önce meydana biber gazıyla da müdahale etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler