HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'a garanti götürdü

Resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a giden AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın, bir araya geldiği Mursi'ye bir çözüm formülü sunduğu belirtiliyor.

Mısır'a garanti götürdü

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden alınan ve gözaltında tutulan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bir araya geldi.

İkili arasındaki görüşmenin detaylarına ilişkin diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Ashton, Almaza Askeri Havaalanı'ndan helikopterle ordunun yönetime el koymasından bu yana gözaltında tutulan Mursi'nin kaldığı yere götürüldü.

İkili arasındaki görüşmede Ashton'un, "Mısır'daki krizin aşılması için ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerin sonlandırılması karşılığında, Mursi'nin gözaltında tutulduğu yerden güvenli çıkışının sağlanması ve hakkındaki soruşturmaların durdurulması, gözaltına alınan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve diğer İslami eğilimli grupların liderlerinin ve üyelerinin serbest bırakılmasına yönelik Mısır makamlarının garantisini içeren" bir çözüm formülü sunduğu iddia edildi.

Mursi'nin, Ashton'un önerileri karşısında nasıl bir tutum benimsediğine ilişkin bilgi verilmezken, görüşmenin doğruluğuna ve içeriğine ilişkin resmi makamlar tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un Basın Danışmanı Ahmed el-Mislimani, daha önce yaptığı açıklamada, Ashton'un Mursi ile görüşme yönünde bir talebinin olmadığını söylemiş, AB Kahire Bürosu Basın Sorumlusu Raşa es-Serri de Ashton'ın ziyaretleri çerçevesinde Mursi ile görüşeceğine ilişkin iddiaları yalanlamıştı.

Ordunun yönetime el koymasının ardından Mısır'ı ikinci kez ziyaret eden Ashton ayrıca, Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi, 'Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak' hareketi ve Nur Partisi temsilcileri ve muhalif Temerrüd (İsyan) Hareketi'nin kurucusu Mahmud Bedir ile de bir araya geldi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler