HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da gözaltına alınan Türk vatandaşı sınır dışı edildi

Mısır'da 17 Nisan'da başkent Kahire'de gözaltına alınan Türk vatandaşı Mustafa Koçer, mahkeme kararı ile sınır dışı edildi.

Mısır - Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 17 Nisan'da Dokki'de bir camide ibadet ederken beraberindeki4 Mısırlıyla"halkı, yönetime karşı gösterilere teşvik" suçlaması ile gözaltına alınan Koçer, mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme Koçer'i suçsuz bulurken, vizesi olduğu halde sınır dışı edilmesine karar verdi.

AA muhabirinin telefonda görüştüğü Koçer'in Kahire'deki arkadaşları, "Mustafa Koçer, buraya Arapça öğrenmek ve dini ilimler almak için gelmişti. Geldiğinin üçüncü günü Dokki'de namaz kılarken, polis tarafından 'saç ve sakal kesimin İhvancılara benziyor' diye 4 Mısırlıyla gözaltına alındı. Mahkeme Koçer'in suçsuz olduğuna karar verdi. Koçer'in burada kalma hakkı ve vizesi bulunmasına rağmen polis kendisini sınır dışı etti" bilgisini aktardı.

Bileti, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliğince temin edilen Mustafa Koçer, polis tarafından, saat 20.30'da Kahire'den kalkan THY uçağına bindirildi.

En Çok Aranan Haberler