HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da IŞİD zulmü: Toplu mezar bulundu

Musul'un güneyindeki Hammam el-Alil nahiyesindeki Ziraat Fakültesi'nde IŞİD'in öldürdüğü 100'den fazla kişinin cesedinin yer aldığı toplu bir mezar bulundu.

Musul'da IŞİD zulmü: Toplu mezar bulundu

Irak'ın Musul kentinde IŞİD'in düzenlediği bombalı saldırılarda 2 askerin öldüğü, 7'sinin yaralandığı bildirildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD mensubu bir intihar eylemcisinin bomba yüklü bir araçla Musul'un güneydoğusundaki El-İntisar Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda bir asker hayatını kaybetti, 4'ü yaralandı.

Bombalı saldırının ardından dört yandan ateş açılması üzerine Irak güçleri mahallenin bazı bölümlerinden çekilmek zorunda kaldı. Musul'un doğusundaki Es-Semah es-Sani Mahallesi'nde bomba yüklü araçla düzenlenen bir başka saldırıda da 1 asker öldü, 3'ü yaralandı. Saldırıda Irak güçlerine ait bir araç da zarar gördü.

EL ALİL'DE TOPLU MEZAR BULUNDU

Öte yandan, Musul'un güneyindeki Hammam el-Alil nahiyesindeki Ziraat Fakültesi'nde IŞİD'in öldürdüğü 100'den fazla kişinin cesedinin yer aldığı toplu
bir mezarın bulunduğu belirtildi.

Irak Federal Polisi'nden Tuğgeneral Ali el-Lami yaptığı açıklamada, öldürülenlerin IŞİD'le işbirliği yapmayı reddeden siviller ya da emniyet teşkilatı mensuplarından oluştuğunu ve bazılarının başları kesilmiş bir halde bulunduğunu ifade etti.

Hammam el-Alil de IŞİD'in hapishaneye dönüştürdüğü bir evin de bulunduğu kaydedildi. Irak güçleri geçen pazar günü Hammam el-Alil'in IŞİD'den
kurtarıldığını duyurmuştu.

IRAK ORDUSU MUSUL'DA SON 4 GÜNDE 48 KÖYÜ IŞİD'DEN ALDI

Irak ordusunun, Musul'da son 4 günde 12 mahalle ile 48 köyü terör örgütü IŞİD'den kurtardığı bildirildi.

Irak ordusuna bağlı savaş enformasyon birimi tarafından yayımlanan raporda, 3 Kasım'dan 7 Kasım'a kadar 4 günde Musul'un 12 mahallesi ile 48 köyünün IŞİD'den geri alındığı belirtildi.

Koalisyon uçaklarının havadan destek verdiği operasyonda, söz konusu zaman diliminde 202 IŞİD militanı da öldü.

Raporda, Irak güçlerinin kayıplarıyla ilgili bilgi verilmedi.

Göçmenler konusuna da değinilen raporda, son 4 günde El-Ced'a Mülteci Kampı'na 570 kişinin kabul edildiği ve bu kampın nüfusunun 6 bin 403'e yükseldiği, Hasan Eş-Şami Kampı'nın nüfusunun ise 2 bin 110 kişinin gelmesiyle 7 bin 40'a ulaştığı ifade edildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler