HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da operasyona giden askeri konvoya saldırı: 70 Irak askeri öldü

Musul'un doğusunda operasyona giden bir askeri konvoya bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. 70 Iraklı askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Musul'un doğusunda operasyona giden bir askeri konvoya bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. 70 Iraklı askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Musul operasyonunda güneyden ilerleyen Irak ordusu birliklerine IŞİD, intihar saldırısı düzenledi. Fırat Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre, Giyara bölgesinde ilerleyen Irak ordu birliklerine Bilawet köyünde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Bölgeden edinilen bilgiye göre, saldırıda 70 Iraklı asker yaşamını yitirdi.

"MERKEZİ HÜKÜMETLE ANLAŞILMALI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Musul'uDEAŞ'tan kurtarma operasyonuna ilişkin, "Türkiye'nin acilen Irak merkezi hükümetiyle, uluslararası aktörlerle bir anlaşmaya vararak, buradaki gelişmelere müdahil olması, masaya yaklaşması gerekiyor. Irak merkezi yönetiminin Türkiye'ye karşı tutumu da çok yanlış. Türk askerini orada işgalci göstermek son derece çirkin bir yaklaşım" dedi.

IRAK CUMHURBAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Musul'daki operasyonlarda sivillerin korunmasına öncelik verilmesi gerektiğini belirtti. Masum yayımladığı yazılı açıklamada, "Musul'un sivil sakinlerini korumak silahlı kuvvetlerimizin ve tüm Iraklıların en temel ve öncelikli görevidir" ifadesini kullandı.

Masum, tüm operasyon bölgelerinde çatışmalardan kaçan sığınmacıların kurtarılması ve karşılanması için her türlü destek ve kolaylığın sağlanmasının da zorunlu olduğunu kaydetti. Masum ayrıca DEAŞ çetelerinin çöküşünün kaçınılmaz olduğunu ve bunun çok yakında gerçekleşeceğini ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU KERRY İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD tarafının talep ettiği görüşmede Suriye’de ateşkes temin edilmesine yönelik çalışmalar, Suriye’de DEAŞ ile mücadele başta olmak üzere bu ülkedeki güncel durum değerlendirildi. GörüşmedeMusul operasyonu ile ilgili son gelişmeler de ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Musul operasyonu hakkında, "Ne diyorlar; Türkiye Musul'a girmesin. Yahu nasıl girmeyeyim. 350 kilometre sınırım var benim." demişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler