HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nijerya'daki bombalı saldırı

Nijerya güvenlik güçlerinin, dün başkent Abuja'da çok sayıda kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırının faili olabilecek bir kişinin cesedini bulduğu ileri sürüldü.

LAGOS - Soruşturmaya dahil olan bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay yerinde saldırgana ait olduğu izlenimi veren bir ceset bulduklarını ve cesedin üzerinde, genellikle Boko Haram militanlarıyla ilişkilendirilen bazı muska ve nazarlıkların bulunduğunu belirtti.

Şüphelinin cesedinin diğerleri gibi parçalanmamış olmasının, patlamanın meydana geldiği noktadan bir hayli uzakta durduğu izlenimi yarattığını da kaydeden yetkili, "Bu kişi büyük olasılıkla bombayı belli bir mesafeden patlattı ve kendisinin de havaya uçacağını hesaplayamadı" dedi.

İddia herhangi bir resmi açıklamayla doğrulanmadı.

Abuja'nın Nyanya bölgesindeki bir otobüs terminalinde meydana gelen patlamada şu ana dek hayatını kaybettiği kesinleşenlerin sayısının 75'i bulduğu belirtiliyor.

Nijerya'da dine dayalı yönetim kurulmasını isteyen ve son dönemlerde eylemlerini artıran Boko Haram örgütü, çok sayıda kişinin öldüğü kanlı saldırılarıyla tanınıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler