HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pakistan'da bombalı saldırılar: 5 ölü

Pakistan'ın Çarsadda ve Kuetta kentlerinde el bombasıyla düzenlenen saldırılarda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeybatısında bulunan Haybar Pakhtun Huvah eyaletinin Çarsadda bölgesindeki bir okula el bombasıyla saldırı düzenlendi. Görgü tanıkları, motosikletli iki saldırganın okul bahçesine el bombası attığını, daha sonra bölgeden uzaklaştığını anlattı.

Patlamada ilk belirlemelere göre bir kadın öğretmenin yaşamını yitirdiği, ağır yaralanan iki öğrencinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin, saldırganları bulmak için bölgede geniş çaplı arama başlattığı duyuruldu.

Okul müdürlüğünün daha önce, kimliği bilinmeyen kişiler tarafından, öğrencilerin okul üniforması yerine geleneksel şalvar kamis kıyafeti giymesi gerektiği yönünde tehdit mektupları aldığı öne sürüldü.

Ülkenin güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da da berber dükkanına el bombası atıldı, dört kişi öldü, sekiz kişi yaralandı.

Polis Şefi Muhammed Aslam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sikri Kalan bölgesindeki bir berber dükkanına, dört maskeli saldırganın önce el bombası fırlattığını, daha sonra otomatik silahlarla rastgele ateş ederek olay yerinden kaçtığını söyledi.

Saldırıda dört kişinin hayatını kaybettiğini belirten Aslam, bazıları ağır sekiz yaralının tedavi altına alındığını duyurdu.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler