HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pentagon: IŞİD’in üst düzey ismi öldürüldü

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Musul’da düzenlediği bombardımanda IŞİD örgütünün önemli isimlerinden Reşid Kasım öldürüldüğü öne sürüldü.

Pentagon: IŞİD’in üst düzey ismi öldürüldü

Pentagon, Fransa’da bir polis ve karısının bıçaklanarak öldürülmesi ile bir papazın başının kesilmesinin azmettiricisi olarak aranan Fransız vatandaşı DEAŞ militanı Kasım Rashid’in, Musul yakınlarında öldürülmüş olabileceğini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian J.T. Rankine-Galloway, koalisyon güçlerinin son 72 saat içinde DEAŞ’ın üst düzey eylemcilerinden Rashid Kassim’ı Musul’da hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiğini, daha sonra detaylı açıklama yapacaklarını söyledi.

Üst düzey bir yetkili, Rashid Kasım’ın öldürülmüş olabileceğini ancak bunun henüz teyit edilmediğini söyledi.

Otuz yaşlarında olan Kasım, geçen yıl Fransa’da bir polis ve eşinin bıçaklanarak öldürülmesi ve yaşlı bir papazın boğazının kesilmesinin azmettiricisi olarak aranıyordu.

EN ÇOK KEDİMİ ÖZLÜYORUM DEMİŞTİ

Kasım, verdiği bir röportajda, "Her şeyi arkamızda bıraktık. Eşim ve küçük kızımla, cebimizde sadece 1500 euro varken Suriye'ye geldik. En çok Gaziantep'te bırakmak zorunda kaldığım harika kedimi özlüyorum" demişti.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler