HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polonya’dan AB’ye Türkiye çağrısı

Polonya Senatosu Başkanı Stanislaw Karczewski, AB'nin Türkiye ve Belarus ile sürekli diyalog içinde olması gerektiğini vurguladı.

Polonya’dan AB’ye Türkiye çağrısı

Avrupa'da Türkiye ile ilgili tartışmalar sürerken Polonya Senatosu Başkanı Stanislaw Karczewski, AB'nin Türkiye ve Belarus ile sürekli diyalog içinde olması gereğini vurgularken "Bu ülkeler bizimle birlikte olmazlarsa, başkalarıyla birlikte olurlar" uyarısında bulundu.

Varşova'da bugün Avrupalı parlamento başkanlarının katılımıyla düzenlenen "Dayanışma ve Egemenlik Konferansı" ile ilgili konuşan Stanislaw Karczewski, özellikle Türkiye ve Belarus'a vurgu yaparak, bu iki ülkeyle diyalog kurulması ve bunların planlarının öğrenilmesi gerektiğini ifade ederek,"Türkiye ve Belarus'un Avrupalı kurumlara yakın olmalarını istiyoruz. Çünkü bu ülkeler bizimle birlikte olmazlarsa, başkalarıyla birlikte olurlar" dedi.

Karczewski, AB üyesi olmayan diğer ülkelerle de diyalog kurulması, bu ülkelerin beklentilerinin ve planlarının öğrenilmesi gerektiğini kaydederek, "AB'nin güçlenmeye ihtiyacı var ve dolayısıyla bu ülkelere AB'nin kapılarını açmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sputnik'e göre Konferansa Türkiye, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Karadağ, Gürcistan gibi çeşitli ülkelerin parlamento başkanları ya da yardımcıları da katılıyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler