HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Premier Lig'de haftasonunun satırbaşları

Liverpool'dan etkileyici bir galibiyet gelirken, Chelsea yüksekten uçmaya devam ediyor. Manchester United'da sorunlar sürerken, City kendi evinde uzun süredir ilk kez yenildi. BBC Spor'dan Stephen haftasonu Fottrell Premier Lig'de yaşananları derledi.

Premier Lig'de haftasonunun satırbaşları

Stephen Fottrell

BBC Spor Servisi

Liverpool'un Tottenham deplasmanındaki farklı zaferinin yanı sıra, Chelsea'nin galibiyet serisi de sürüyor; Manchester United'ın kötü performansı devam ederken, City kendi evinde yenildi. BBC Spor'dan Stephen haftasonu Fottrell Premier Lig'de yaşananları derledi.

Liverpool'dan etkileyici galibiyetBrendan Rodgers'ın takımı Manchester City'den aldığı yenilginin acısını Tottenham deplasmanında Raheem Sterling, Steven Gerrard ve Alberto Moreno'nun golleriyle aldığı 3-0'lık galibiyetle çıkardı. Rodgers'ın Liverpool'un başında çıktığı 100. maç, yeni golcü Mario Balotelli yakaladığı iyi fırsatları gole çevirmiş olsaydı biraz daha iyi geçebilirdi. Ancak Sterling ve Daniel Sturridge'in etkileyici performansları Liverpool Menajeri'nin yüzünü güldürdü. Tottenham'ın Arjantinli Menajeri Mauricio Pochettino ise ligdeki ilk yenilgisini alan takımının "hatalardan ders çıkartması ve gelişmesi" gerektiğini söyledi.

Chelsea yüksekten uçmaya devam ediyorDiego Costa Goodison Park'ta 9 gole sahne olan maçta sezon başındaki gollerine iki gol daha ekledi ve Chelsea bu maçtan da üç puanla ayrıldı. Atletico Madrid'den Chelsea'ye geçen İspanyol golcü Everton'a karşı alınan 6-3'lük galibiyette maçın ilk ve son dakikalarında gol atarak üç maçta dört gole ulaştı. Ancak Chelsea Menajeri Jose Mourinho takımın defansındaki hatalar nedeniyle zaferin tadını çıkartamadığını vurguladı. Maurinho "Maçı izleyen herkes için harika bir akşamdı. Ama benim için değil" dedi.

Manchester United'da yüzler yine gülmediLous Van Gaal'in takımı Premiere Lig'in yeni ekiplerinden Burnley karşısında zorlanarak golsüz bir beraberlik aldı. Rekor transfer Angel Di Maria ilk maçında göz dolduramadı. United transfer yasağı başlamadan hemen önce Hollandalı milli oyuncu Daley Blind ve Kolombiyalı golcü Radamel Falcao'yu saflarına kattı. United yeni menajeri Van Gaal ile ilk üç Premier Lig maçında sadece iki puan toplayabildi.

Manchester City evinde kaybettiİlk iki maçını kazanan geçen yılın şampiyonu için işler yolunda gidiyordu, ta ki Cumartesi günü Leicester City'yi konuk edene dek. Deplasman takımı Etihad Stadyumu'nda daha önce oynadığı 12 maçı kaybetmiş, hatta bir gol bile atamamıştı. Ancak Senegalli golcü Mame Biram Diouf'un bireysel yeteneğiyle bulduğu gol daha önceki istatistikleri yanılttı. Manuel Pellegrini'nin ekibi kendi evinde oynadığı son 70 maçın sadece ikisinde gol atamamış oldu. Pellegrini'nin 13 Eylül'de Arsenal deplasmanında oyuncularından daha iyi bir performans beklediğine hiç şüphe yok.

QPR nihayet kazandıQueens Park Rangers Sunderland karşısında aldığı 1-0'lık galibiyet için çok uzun süre bekledi. Bu, QPR'ın 17 aydır Premier Lig'de aldığı ilk galibiyetti. Takım ligden düştüğü 2012-13 sezonunun son dokuz maçında ve bu sezonun ilk iki maçında galibiyet alamamıştı. Leicester City ise Arsenal ise kendi evinde Arsenal'le 1-1 berabere kalarak futbol otoritelerini etkiledi ancak sezonun ilk galibiyetini biraz daha beklemek zorunda kalacaklar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler