HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin: Yardım konvoyunu kimin vurduğunu biliyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı açıklamada, Halep'e giden yardım konvoyunu kimin vurduğunu bildiklerini söyledi.

Putin: Yardım konvoyunu kimin vurduğunu biliyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin Halep kentine giden ve savaş uçakları tarafından vurulan Birleşmiş Milletler'e ait yardım konvoyunu kimin vurduğunu bildiklerini ifade etti.

RT News'te yer alan haberde Putin,"Rusya hiçbir kanıt olmaksızın işlenen bütün kıyımlardan sorumlu tutuluyor. İnsani yardım konvoyunu ele alırsak. Konvoya kimin saldırdığını biliyoruz. Yeryüzündeki terör örgütlerinden birisiydi. Biz net olarak biliyoruz ki, ABD de olayın farkındaydı, ancak onlar ortada hiçbir kanıt yokken Rusya'yı suçlamayı tercih etti. Bu, kesinlikle durumu çözecek bir yaklaşım değil. Bunun uluslararası arenadaki anlamı, baskı ve şantajdır. Bu (baskı ve şantaj), Rusya için hiçbir zaman çalışmadı, çalışmayacak.

Suriye'nin Halep şehrine giden Birleşmiş Milletler konvoyunda 18 araç imha edilirken, saldırıda 20 sivil hayatını kaybetti. Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı), saldırıyı Rusya'nın düzenlediğini ileri sürmüş, Rusya'dan yapılan açıklamada ise saldırıyı Rusya ya da Suriye hava kuvvetlerinin gerçekleştirmediği ifade edilmişti.

HM

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler