HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Resmi tatili üç güne çıkardılar

Afrika'nın en küçük ülkesi Gambiya'da kamu sektörü bugünden itibaren artık dört gün çalışacak.

Resmi tatili üç güne çıkardılar

Geçmişte sıradışı çıkışlarına tanık olunan Yahya Came'nin cumhurbaşkanı olduğu Gambia'da, memurlar haftada dört gün çalışacak.

ABD ya da Çin gibi idam cezasının geçerli olduğu 1,8 milyon nüfuslu ülkenin cumhurbaşkanı, idam cezası bekleyen mahkumların tamamının cezalarının birkaç hafta içinde infaz edilmesini istemiş, bir başka açıklamasında da bitkisel bir formülle AİDS'i üç günde tedavi edebileceklerini söyleyince eleştiri almıştı.

1994'teki bir darbeyle işbasına gelen Devlet Başkanı Yahya Came'nin mesai günlerinin azaltılmasıyla ilgili kararı toplam 40 saatlik çalışma süresini değiştirmiyor.

Gambia nüfusunun çoğunluğu Müslüman bir ülke olarak cumartesi ve pazar günleri tatil yapıyordu.

Devlet başkanı, halkın cuma günlerini artık daha fazla ibadet ve sosyalleşmeye ayırabileceğini söylüyor.

Karar, özel sektörü etkilemiyor; özel çalışanların eskiden olduğu gibi pazartesi-cuma arasında çalışmaya devam edecek.

Devlet başkanının kararını eleştirenler, özel sektörle kamu sektörü arasında kopukluk olacağını, ekonomik kayıp yaşanacağını, özel sektörün kamuya daha az ulaşabileceğini söylüyor.

Halkın tembelliğe teşvik edildiğini söyleyenler de olmakla birlikte devlet başkanı Came memurlara ve ailelerine köylere gidip bağ-bahçede sebze meyve yetiştirmelerini, yetiştirdikleriyle beslenip, beslendikleri şeyleri yetiştirmelerini salık verdi.

Eleştiri getirenler Batı ile işlerin de aksayacağını söylüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler