HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sisi'den IŞİD'e karşı birlik çağrısı

Mısır'da darbenin ardından göreve gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehlikesine karşı "Arap Paktı" kurulması çağrısında bulundu.

KAHİRE (AA) -Mısır'daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Sisi yaptığı açıklamada, bölgede giderek yükselen IŞİD tehlikesine karşı, Arap ülkelerinin birlik olması gerektiğini vurgulayarak, "IŞİD, bazılarının zannettiği gibi hayali değil, gerçek bir tehlike teşkil ediyor. Bu tehlike de Arap Paktı kurulmasını gerekli kılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından Suudi Arabistan'ın verdiği desteğe dikkati çeken Sisi, bölgeye ziyaretinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Sisi ayrıca, Suudi Arabistan'ın Mısır'ın yanında güçlü bir şekilde yer almasının da ziyaretine duygusal bir boyut kattığını ifade etti.

Arap coğrafyasını tehdit eden IŞİD'i işaret eden Sisi, Suudi Arabistan ve Mısır'ın aynı tehlikeyle karşı karşıya olduğunu savunarak, atılması gereken adımları da ziyaretinde masaya yatıracaklarını kaydetti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin ise Gazze krizine önem verdiklerini aktaran Sisi, bu çerçevede krizin çözümü için çaba sarf ettiklerini dile getirerek detay vermeden, "Ülkenin milli güvenliğini ve yüksek çıkarlarını etkileyen faktörler var. Bunların ihlal edilmesine izin vermemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler