HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de 45 ceset ceset bulundu!

Şam ve Humus'ta 45 ceset bulundu

KAHİRE (A.A) - Suriye'nin başkenti Şam'ın doğusundaki Duma ilçesi ile Humus kırsalında bulunan Harbetu Es-Sode köyünde 45 yanmış ceset bulunduğu bildirildi.

Devrim Komuta Konseyi'nin Şam ve kırsal bölgesi sözcüsü Ömer Hamza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam'ın doğusundaki Duma'da 30, Harbetu Es-Sode köyünde de 15 yanmış ceset bulunduğunu belirtti.

Hamza, Duma'daki cesetlerin, Duma ile Adra arasında rejime bağlı askerlerin kurduğu kontrol noktasına yakın evlerde bulunduğunu dile getirdi.

Söz konusu kontrol noktasının birkaç gün önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından ele geçirildiğini ifade eden Hamza, bölge sakinlerinin kayıpları aramaya devem ettiğini, başka cesetlerin de bulunabileceğine işaret etti.

Öte yandan, ÖSO Yüksek Askeri Konsey Sözcüsü Albay Kasım Sadettin, AA muhabirine, Harbetu Es-Sode köyünde rejim askerleri tarafından infaz edildikten sonra yakılmış 15 ceset bulduklarını bildirdi.

İnsan hakları kuruluşları, daha önce de Suriye rejimine bağlı orduyu, El-Beyda ve Ras En-Neba bölgelerinde 400 kişiyi öldürmekle suçlamıştı. İnsan hakları kuruluşları aynı zamanda söz konusu yerlerde 300 kişiyle irtibatın kesildiğini belirtmişti.

Dünya haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler