HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistan'da camiye intihar saldırısı

Suudi Arabistan'ın güney batısındaki Ahba şehrinde bir camide intihar saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, saldırıda 13 kişinin öldüğünü, dokuz kişinin de yaralandığını açıkladı.

Suudi Arabistan'da camiye intihar saldırısı

Suudi Arabistan'ın güneyindeki Asir eyaletinin başkenti Ahba'da bir camiye intihar saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı ölü sayısını 13 olarak açıklarken, Suudi Arabistan devlet televizyonu, saldırıda ilk belirlemelere göre 17 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Saldırı esnasında camide terörle mücadele için yetiştirilen Özel Güvenlik Birimi mensuplarının bulunduğu öğrenildi. Ölenlerin tümünün bu departmana bağlı güvenlik güçleri olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, saldırıyı doğrularken, ölü sayısını 13 olarak verdi. Patlamanın özel güçlerin karargâhında yaşandığını ifade eden sözcü, saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.

İntihar bombacısı, kendini patlattığı sırada güvenlik güçlerinin öğle namazı kıldığı ve ölenlerden 10'unun özel kuvvetler mensupları, 3'ünün ise karargâh çalışanları olduğu belirtildi.

İntihar saldırısının düzenlendiği Ahba kenti Yemen sınırına yakın bir bölgede bulunuyor. Suudi Arabistan aylardır, Yemen'deki Şii hedeflerini havadan bombalıyor.

Suudi Arabistan'da geçtiğimiz mayıs ayında Şiilerin gittiği bir camiye intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler