HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tecavüzcü Türk'e 28 yıl hapis

ABD'de 22 yaşındaki Türk genci Serkan Seyrek, 2 yıl önce karşı komşularının evine gizlice girerek 9 ve 11 yaşındaki kızlarına tecavüz etmekten 28 yıl hapse mahkum edildi.

Tecavüzcü Türk'e 28 yıl hapis

ABD’nin New Jersey eyaletinin Cliffside Park kasabasında ailesiyle birlikte yaşayan 22 yaşındaki Türk genci Serkan Seyrek, 2 yıl önce karşı komşularının evine gizlice girerek 9 ve 11 yaşındaki kızlarına tecavüz etmekten 28 yıl hapse mahkum edildi.

Şubat 2012’de meydana gelen olayda, arkadaşlarıyla birlikte eğlenmeye çıkan Serkan Seyrek, gece yarısı ailesiyle birlikte yaşadığı eve dönerken, evlerinin bulunduğu sokaktaki 7-8 evin kapısını yokladıktan sonra açık bulduğu bir kapıdan içeri girdi. İddiaya göre, evdeki 9 ve 11 yaşlarındaki kızlara anneleri uyurken defalarca tecavüz etti. 9 yaşındaki kız çocuğunu ölümle tehdit ettikten sonra tecavüz ettiği öne sürülen Seyrek, daha sonra evde başka kızkardeşi olup olmadığını ve yaşını sordu. Ardından da yan odada uyuyan 11 yaşındaki ablasının başına yastık koyarak defalarca tecavüz ettiği iddia edildi. Kızların annesinin sesleri duyup uyanması üzerine Serkan Seyrek suçüstü yakalandı.

KAÇTI

Mahkemedeki ifadesinde büyük şok geçirdiğini söyleyen anne, Seyrek’in üzerine çullandığını ancak genç adamın kaçmayı başardığını ve pencereden atladığını, sokakta başka komşuların da katılımıyla kovalamaca sürse de evine sığınmayı başardığını anlattı. Polisin yaptığı yoğun aramalara rağmen bulunmayan Serkan Seyrek, 8 ay sonra aynı mahallede bir marketten konyak çalarken yakalandı. Çıkarıldığı ilk mahkemede hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Seyrek, yanlış insanı yakaladıklarını, kendisinin masum olduğunu iddia etse de DNA analizleri, parmak izleri ve kan lekeleri ortaya çıkınca olası bir idam veya ömür boyu hapis cezasından kurtulmak için işlediği suçları kabul etti.

İDAMDAN KURTULDU

New Jersey Bergen Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına kelepçeli ve üzerinde turuncu tulumla getirilen Seyrek, önceki duruşmada hakkındaki suçlamaları kabul ettiği ve ailenin çocuklarını duruşmaya getirerek bu acılı anı yeniden anmalarını istememesi üzerine olası bir idam kararından kurtuldu. Duruşmada hakimden söz isteyerek oğluna vereceği hapis cezasında ‘merhamet’ isteyen Türk baba Ahmet Seyrek, oğlunun henüz 2 yaşındayken kansere yakalandığını ve bir gözünü kaybettiğini, bu yüzden protez göz kullandığı için küçük yaşta okul arkadaşlarının her gün sözlü tacizine uğradığını anlattı. Oğluna daima güçlü olmayı ve kendisini ezdirmemesini öğrettiğini ifade eden baba Seyrek’in mahkemedeki sözleri hakimin kararını değiştirmesine yetmedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler