HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK El Bab'ı temizleyince ABD PYD'ye Afrin'de yığınak yaptı

TSK'nın IŞİD'den temizlediği El Bab’a gözünü diken, kargo uçakları ve TIR’lar Fırat’ın doğusuna cephane taşırken, örgüt Bab’a batıdan saldırmak amacıyla Afrin'e yığınak yaptı.

TSK El Bab'ı temizleyince ABD PYD'ye Afrin'de yığınak yaptı

TSK'nın El Bab’ı IŞİD'den temizlemesinin ardından ABD de PYD'ye desteğini artırdı. PYD'nin El Bab'a batıdan saldırma planına destek veren
ABD, kargo uçakları ve TIR’lar ile, PYD'nin Afrin'e yığınak yapması amacıyla Fırat’ın doğusuna cephane taşıdı. Örgüt Bab’a batıdan saldırmak için Afrin’e yığınak yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) stratejik Bab ilçesinde IŞİD'e yönelik sürdürdüğü operasyonların ardından ABD, PYD'ye mühimmat sevkiyatını hızlandırdı. PYD, El Bab'a batıdan saldırmaya hazırlanıyor.

"PYD'YE DESTEK BAŞTA ABD OLMAK ÜZERE, ALMANYA, HOLLANDA, ESAD REJİMİ VE İRAN'DAN"

Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre; PYD, Afrin-Tel Rıfat hattına 13 tank, 8 binden fazla militan, 17-23 milimetrelik uçaksavar ve bol miktarda cephane sevk etti.

PYD'nin sözde Afrin kantonuna destek, başta ABD olmak üzere Almanya, Hollanda, Esed rejimi ve İran'dan gittiği belirtilen habere göre, Aralık ayı başında Suriye'nin en büyük hava üssü Humus-Tifor bölgesinden IŞİD'e büyük çapta silah, cephane teslim eden Esad rejimi, Suriye'nin kuzeyinde ise PYD'ye 'Bab'ta savaşmak üzere' cephane ve silah sevk ediyor. Tifor'da IŞİD'e 32 tank veren Esad ordusu, Afrin'deki PYD terör örgütüne ise 13 tank gönderdi.

BATIDA SAYI 10 BİNE YAKLAŞTI

Örgüt, Halep'te kontrolü altında tuttuğu Şeyh Maksut Mahallesi'ndeki militanlarını da büyük oranda Tel Rıfat'a sevk etti. Şeyh Maksut dışında Bostanpaşa, Höllük ve Şeyh Faris bölgelerinden son bir haftada Bab batısına getirilen terörist sayısının 1500'ü bulduğu belirtiliyor.

Bunun yanında Afrin merkez ve çevre köylerde 16-45 yaş arası kişileri zorla askere alan örgüt, burada 8 bin kişilik bir güç oluşturdu. Alman ve ABD'li askeri uzmanlar Afrin-Kefer Cenne bölgesinde kurulan kamplarda teröristlere silah ve askeri eğitim veriyor. Edinilen bilgiye göre terör grubunun 4'te 1'ini kadın militanlar oluşturuyor.

"ÖRGÜT ARTIK MİSYONUNU TAMAMLADI"

PYD'nin birçok ülkeye ek olarak Suriye rejimince de desteklendiği itirafı, rejim ordusunda görevli general Heysem Hasun'dan gelmişti. Hasun, PYD'yi Türkiye'den gelecek saldırılara karşı savaşın en başından bu yana desteklediklerini ancak örgütün artık misyonunu tamamladığını iddia etti.

Öte yandan Yeni Şafak'a konuşan Suriyeli muhalif gruplardan Ceyş'ul Mücahidin ve Safvel İslam Tümeni komutanları Albay Ebû Bekir ve Ebu Hattab ise rejimin son günlerde Halep Şeyh Maksud bölgesindeki PYD'lileri Afrin üzerinden Bab'ın batısındaki Tel Rıfat, Minnag, Deir Cimeyl hattına sevkettigini söyledi.

"TAKTİK HAMLE"

Esad'ın askeri danışmanlarından Ali Maksud'un, “PYD Şeyh Maksud'u terk edecek” açıklamasını 'taktik hamle' olarak değerlendiren muhalifler, “PYD-Esed işbirliği sahada devam ediyor; rejimin PYD aleyhine yaptığı açıklamalar inandırıcı değil” diye konuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler