HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türkiye adına lobicillik yapan Flynn, IŞİD’e askeri planı da geri çevirmiş'

Rusya ve Türkiye’yle ilişkileri ABD kamuoyunda gündemde olan Başkan Donald Trump’ın eski danışmanı Michael Flynn’in IŞİD’e karşı yapılması planlanan askeri planı geri çevirdiği bildirildi. New York Times’ın ABD’li medya devi McClatchy’e dayandırdığı haberde, Trump göreve başlamadan günler önce, o sırada Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Flynn’in Obama yönetiminin IŞİD’e karşı bir operasyon onayıyla ilgili talebini geri çevirdiği anlatıldı.

'Türkiye adına lobicillik yapan Flynn, IŞİD’e askeri planı da geri çevirmiş'

Flynn’in bu adımıyla Rakka’ya yapılacak operasyonun gecikmesine neden olduğu belirtildi. Haberde, Flynn’in gerekçesinin bilinmediği anlatılırken, Türkiye’nin Kürt güçlerle yapılacak bir operasyona uzun süredir karşı olduğunun altı çizildi.

RUSYA'YLA İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKAN FLYNN'İN, TÜRK İŞADAMI İLE LOBİCİLİK ANLAŞMASI YAPIP YÜZ BİNLERCE DOLAR ALDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Bu bilginin üzerinde durulması ise şaşırtıcı değil. Zira Flynn, Trump’ın kampanyası sırasında Rusya’yla kurduğu ilişkiler açığa çıkınca istifa etmişti ancak Flynn sadece Rusya ilişkileriyle değil, Trump’a danışmanlık yaparken Türk işadamı Ekim Alptekin’in şirketiyle lobicilik anlaşması yapıp 530 bin dolar para almasıyla da gündemden düşmüyor.

Flynn’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’la da bu dönemde görüştüğü ortaya çıkmıştı. Türkiyeli şirketle lobicilik faaliyetlerini o sırada gizleyen Flynn, istifasının ardından Adalet Bakanlığı’na giderek şirketinin faaliyetleriyle ilgili kayıt yaptırmıştı.

OPERASYONA FLYNN’DEN SONRA ONAY

New York Times, McClatchy’nin haberinin daha önce The New Yorker ve diğer basın kuruluşlarının, Flynn’in Türkiye adına çalıştığı haberleriyle uyumlu olduğunun altını çizdi.

Gazete, IŞİD’e karşı askeri planın ancak Flynn’in ulusal güvenlik danışmanlığından gönderilmesinin ardından onaylandığını hatırlattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler