HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna, Kırım’a giden Türk heyeti hakkında dava açtı

Kırım'ı ziyaret eden Türk heyetinin başkanı Hasan Cengiz Kırım halkının Rusya ile birleşme kararının tanınması için çağrıda bulundu. Ukrayna'nın Türk heyeti hakkında dava açtığı bildirildi.

Ukrayna, Kırım’a giden Türk heyeti hakkında dava açtı

Kırım'ı ziyaret eden Türk heyeti başkanı Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Hasan Cengiz "Ukrayna'nın hakkımızda dava açtığını öğrendik. Ancak barış için cesur, adil ve şeffaf bir tutum sergilemek gerekiyor" dedi.

Sputniknews'a göre, Kırım'ı ziyaret eden Türk heyetinin başkanı olan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Hasan Cengiz, Ukrayna'nın kendileri hakkında dava açtığını ifade etti

'KIRIM'I ZİYARET EDEREK RİSK ALDIK'

Hasan Cengiz, Kırım'ı ziyaret ederek risk aldıklarını belirtirken "Ukrayna'nın hakkımızda dava açtığını öğrendik. Ancak barış için cesur, adil ve şeffaf bir tutum sergilemek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haberde "Türk politikacı ve iş adamlarının yer aldığı 27 kişilik bir heyet dün Kırım'a gitmişti. Heyetin Kırım Tatar halkı temsilcileriyle, Kırımlı yöneticilerle ve iş dünyası temsilcileriyle görüşmeler yapması planlanıyor. 2014 yılında Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Kırım, düzenlenen referandum sonucunda Rusya Federasyonu'na katılma kararı almıştı" denildi.

'HALKIN İRADESİ, KIRIM'IN RUSYA İLE BİRLEŞMESİNE YOL AÇTI'

Kırım'a ziyaret gerçekleştiren Türk heyetinin başkanı olan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz şu ifadeleri kullandı:

"Kırım'da yaklaşık 2.5 milyon kişi yaşıyor. Halkın iradesi, Kırım'ın Rusya ile birleşmesine yol açtı. Halkın bu seçimine saygı duymak gerek." Kırım'da Mart 2014'te düzenlenen referandumda halkın yüzde 96.77'si oylarını Ukrayna'dan ayrılarak Rusya'dan birleşmekten yana kullanmıştı.

(ANKA)(CN/HF)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler