HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vize krizinden sonra ABD'den flaş Türkiye açıklaması: Askeri operasyonlarımızı etkilemez

Vize krizinden sonra Pentagon'dan yapılan açıklamada, Türkiye ile gerilimin askeri operasyonları etkilemeyeceği ifade edildi.

Vize krizinden sonra ABD'den flaş Türkiye açıklaması: Askeri operasyonlarımızı etkilemez

Pentagon, Ankara-Washington arasında yaşanan vize krizinin ardından "Türkiye ile yaşanan gerilim askeri operasyonlarımızı etkilemez" açıklamasını yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve ABD arasındaki diplomatik gerilimin Amerika'nın Türkiye dışındaki askeri operasyonlarını etkilemediği bildirildi.

Pentagon sözcüsü, İncirlik Üssü'nün "tam kapasiteyle" NATO'nun ve koalisyonun önemli görevlerine katkı sağlamayı sürdürdüğünü belirtti.

ABD ile Türkiye arasında vize başvuruları Pazartesi gününden itibaren karşılıklı olarak askıya alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD ile yaşanan vize gerginliğine değindi. Erdoğan, "Sorunu biz başlatmadık, sorunun faili ABD'nin kendisidir. Benim elçim böyle bir şey yapsa onu orada bir saat tutmam" dedi. Erdoğan, "Elçiyi ABD'nin temsilcisi olarak görmüyoruz" açıklamasında bulundu.

Bu açıklamaların ardından Pentagon, gerilimi biraz daha hafifletmeye yönelik bir açıklama yaptı. Pentagon'un açıklamasında "Türkiye ile yaşanan gerilim askeri operasyonlarımızı etkilemez" ifadeleri kullanıldı.


En Çok Aranan Haberler