HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım ve Ürdün Başbakanı Mulki'den ortak açıklama

Başbakan Binali Yıldırım ve birtakım resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Ürdün Başbakanı ve Savunma Bakanı Hani el Mulki ortak açıklama yaptı.

Yıldırım ve Ürdün Başbakanı Mulki'den ortak açıklama

Ürdün Başbakanı Mulki ile görüşmesi sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, "Ürdün makamları, 15 Temmuz'un ardından FETÖ'ye ait Amman'daki okulu kapatma kararı aldılar ve çalışanlarını sınır dışı ettiler. Ürdün halkının halkımızla gösterdiği bu dayanışmayı şüphesiz hiç unutmayacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ile Ürdün Başbakanı ve Savunma Bakanı Hani el Mulki baş başa görüştü. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, bir saat sürdü. Görüşme sonrası iki başbakan ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başbakan Yıldırım, Suriya konusunu da etraflıca görüştüklerini dile getirdi. Yıldırım'ın konuşmasınnı satır başları şöyle: Bölgemiz son derece hasasa dönem yaşıyor. DEAŞ ve Suriyeli sığınmacıları ele aldık. Ürdün makamları, 15 Temmuz'un ardından FETÖ'ye ait Amman'daki okulu kapatma kararı aldılar ve çalışanlarını sınır dışı ettiler. Ürdün halkının halkımızla gösterdiği bu dayanışmayı şüphesiz hiç unutmayacağız.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Ürdün Başbakanı Mulki, Başbakan Yıldırım tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Ürdün Başbakanı ve Savunma Bakanı Hani el Mulki'yi törenle karşıladı.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen tören, Başbakan Yıldırım ve Mulki'nin yerlerini almasının ardından, iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Mulki, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Taburu'nu "Merhaba asker" diyerek, selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından, Başbakan Yıldırım ve Mulki, Çankaya Köşkü merdivenlerinde tokalaşarak, basına poz verdi.

Baş başa görüşme öncesinde Yıldırım ve Mulki, makam odasının balkonuna çıkarak, bir süre sohbet etti.

Törende, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay ile diğer ilgililer de hazır bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler