HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüce Divan: Dört bakan hakkındaki karar bugün verilecek

17-25 Aralık operasyonlarının ardından istifa eden ya da görevden alınan AKP'li dört bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyecekleri hakkındaki karar bugün verilecek. Meclis komisyonunun oylamasının 15'te başlaması bekleniyor.

Yüce Divan: Dört bakan hakkındaki karar bugün verilecek

Geçtiğimiz yıl yapılan 17-25 Aralık operasyonlarının ardından istifa eden ya da görevden alınan AKP'li dört bakan hakkında Meclis komisyonu kararını bugün verecek.

Komisyon, Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'ın haklarındaki suçlamalardan ötürü Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyecekleri yönündeki kararı oylayacak.

Oylamanın bugün saat 15'te başlaması bekleniyor.

Komisyon, AKP'den 9, CHP'den 4 ve MHP'den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplanacak. HDP'nin tek üyesi ise komisyondan çekildiği için oylamada yer almayacak.

Komisyondan Yüce Divan'a sevk kararı çıkması için oylamaya katılanların yarısından bir fazlasının, yani sekizinin bu yönde oy kullanması gerekecek. Bu nedenle AKP'li üyelerin oyları kritik önem taşıyacak.

Her bakan için ayrı ayrı "Yüce Divan'a gönderilsin mi?" oylaması yapılmasının ardından, şayet Yüce Divan kararı çıkarsa bu durumda da ilgili bakanın hangi suç veya suçlardan gönderileceği oylanacak.

Toplam 11 oylamaSoruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunduğundan, komisyonda bugün toplam 11 oylama yapılacak.

Oylamalar sonucunda çıkacak karara göre komisyon rapor yazıp meclise sunacak.

Yüce Divan kararı çıkarsa Meclis Genel Kurulu'nda gizli oyla oylama yapılacak. Buradan da salt çoğunlukla sevk kararı çıkması halinde Yüce Divan yolu açılacak.

Komisyondan Yüce Divan kararı çıkmazsa ise genel kurulda herhangi bir oylama yapılmayacak. Ancak muhalefet milletvekilleri muhalefet şerhi yazabilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler