HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 LYS matematik soruları nasıldı? LYS-1 matematik sınav soruları yayımlandı mı?

LYS sona erdi. En zorlu LYS matematik sınavını atlatan öğrenciler açık uçlu sorularda oldukça zorlandı. Matematik sorularının zorluk seviyesini orta olarak değerlendiren eğitimciler, geometride uzay analitiğiyle ilgili müfredat dışı iki soru olduğunu vurguluyor.

2017 LYS matematik soruları nasıldı? LYS-1 matematik sınav soruları yayımlandı mı?

LYS-1 matematik sınavını geride bırakan öğrenciler şimdi LYS matematik soruları yayımlandı mı diye merak ediyor? LYS matematik soruları ise tartışmalı bir hal aldı. Zorluk derecesi yüksek olan 4-5 sorunun yer aldığı matematik sınavında öğrencileri en çok matematikteki açık uçlu sorular zorladı. 4 yıl önce yenilenen ve bu yıl üniversite sınavına giren öğrencilerin okuduğu müfredatta olmayan uzay analitiği konusundan 2 soru matematik sınavında yer aldı. Adayların bir hafta sonra girecekleri sınavlarda psikolojik olarak etkilenmemeleri için bir an önce ÖSYM yetkilileri tarafından bu soruların iptal edileceğiyle ilgili açıklama yapılması gerekiyor.

Bu yıl LYS matematik ve geometri soruları orta ve orta üstü düzey sorulardan oluştu. Müfredat dışı olduğu düşünülen ‘uzayda vektörler’ konusundan soru geldi. 12’nci sınıf kitaplarında yer almayan sorular öğrencilerin telaşlanmasına neden oldu. Oyalayıcı sorulara takılıp kalan öğrenciler vakit kaybettiklerini söyledi. LYS-1 Matematik sınavında, ilk defa bu sene matematik ve geometri soruları aynı kitapçık içinde yer aldı. Ayrıca üç tane açık uçlu soru soruldu. Öğrencilerimizden aldığımız bilgilere göre, sorulan açık uçlu soruların ilki üçgende açı, ikincisi bölünebilme, üçüncüsü ise integral konularından geldi. Müfredat dışı sorular olduğu da belirtiliyor.

Matematik, LYS maratonunun en kritik alanlarından biridir. Pek çok bölüm Matematik puanını şart koşmaktadır ki çok sayıda öğrenci LYS-1 matematik sınavına girer. 2017 LYS matematik sınavı da 12.15'te sona erdi ve çıkıştı öğrenciler kendileri için matematik soruları zor muydu kolay mıydı yorum yapmaya başladılar. Nitekim velilerin şu aşamada en merak ettiği şey çocukları için sınavın zor mu yoksa kolay mı olduğu. Sınavdan çıkan öğrencilerin bir kısmı Matematik sınavının zorluğunu normal bulurken diğerleri zorlu buldu.

PELİN'Lİ SORU ÇOK KONUŞULDU

Özellikle "Pelin'in hesap makinesi" ile ile ilgili soru öğrencileri zorladı. Soru Pelin'in hesap makinesinin 3 tuşunun bozuk olması üzerine kurulmuş ki soru çözmekte zorlanan öğrenciler Pelin'in bozuk hesap makinesine tepki gösterdiler! Öğrenciler komik tepkilerini

Twitter'dan LYS hashtagleri ile verdiler.

-Pelin gözünü seveyim nerede yaşıyorsan konum at hesap makinesi göndereceğim

-Pelin git kendine yeni bi hesap makinası al seninle mi uğraşacaz #Lys2017

-#lys1 ismi pelin olan kızlar acilen sinir sınır dışına

-Ygs de yırtık menüden sipariş vermeye çalışan pelin, lys de bozuk hesap makinesi kullanarak bizi yine şaşırtmadı iğrenç insansın pelin

-Arkadaş,akraba,eş,dost adı Pelin olan kim varsa tüm irtibatımı kesiyorum

-Bana Pelin'in o hesap makinesini bulun getirin #lys1

LYS MATEMATİK SORULARI İPTAL Mİ EDİLECEK?
Sözkonusu 2 sorunun hatalı olduğu, müfredatta yer almadığı henüz resmi olarak açıklanmadı. Bazı eğitimciler tarafından sosyal medyada belirtilen LYS Matematik sorularının iptaliyle ilgili henüz netlik yok, lakin öğrencilerin ve eğitimcilerin resmi itiraz süreleri devam ediyor.

HANGİ SORULARDA HATA OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR?

Eğitimci MEhmet İrday, 17 LYS-1’de matematik öğretim programından kaldırılan “Uzayda Doğru ve Uzayda Düzlem” denklemlerinden 2 sorunun geldiğini belirterek, bu 2 sorunun müfredat dahilinde olmadığını kaydetti. İrday, 2 sorunun iptali için ÖSYM’ye itiraz başvurusunda bulunulacağını açıkladı. Bu arada Sınavdan çıkan bazı adaylar, sınavın standart zorlukta olduğunu ve eleyici soruların bulunduğunu ifade etti. Çalışan bir adayın rahatlıkla yapabileceği soru tiplerinin olduğunu ifade eden adaylar, 2016 LYS'nin daha zor olduğunu söyledi. Bazı adaylar ise sınavın zor olduğunu ve ÖSYM'nin çeldirici çok sayıda soru sorduğunu iddia etti.

MATEMATİK SORULARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

LYS adayları doğal olarak sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol etmek için sabırsızlıkla LYS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak diye bekliyorlar. Bunun için öncelikle tüm LYS oturumlarının sona ermesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta sonu yapılacak diğer LYS oturumlarını takiben LYS soru kitapçıkları adayların erişimine açılacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler