HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğaziçi Üniversitesi 22 ülke arasında 5. sırada

BRICS ve gelişen ekonomiler olarak tanımlanan 22 ülkenin üniversiteleri için yapılan değerlendirmede Boğaziçi Üniversitesi 5. sırada yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi 22 ülke arasında 5. sırada

Times Higher Education 2013 yılında ilk kez BRICS ve gelişen ekonomiler olarak tanımlanan 22 ülkenin üniversitelerini kapsayan bir sıralama açıkladı. 2013 dünya sıralamasında kullanılan kriterler ve alınan skorların kullanıldığı değerlendirmede ilk 10’da Türkiye’den 3, ilk 20’de 5 üniversite yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi 2 Ekim 2013’te açıklanan THE dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 200 üniversite arasında yer almıştı.

Yeni açıklanan sıralamanın ilk iki sırasında Çin’in Pekin ve Tsinghua Üniversiteleri yer alırken Boğaziçi Üniversitesi 5. sırada yer aldı. Sıralamanın ilk 20 üniversitesi arasına Türkiye’den Boğaziçi Üniversitesi’nin yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi (7. sırada) ve ODTÜ (9. sırada) girdi. Bilkent Üniversitesi’nin 12. sırada, Koç Üniversitesi’nin 20. sırada yer aldığı değerlendirmede, 73. sırada İstanbul Üniversitesi ve 80. sırada Hacettepe Üniversitesi ile birlikte toplam 7 Türk Üniversitesi sıralamada yer buldu.

Sıralamada yer alan 100 üniversitenin 23’ü Çin, 21’i Tayvan üniversitesi oldu.

Thomson Reuters-Times Higher Education’ın yaptığı sıralamada BRICS olarak anılan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve G. Afrika Cumhuriyeti ile gelişen ekonomiler olarak adlandırılan Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Malezya, Meksika, Polonya, Tayvan, Tayland, Türkiye, Şili, Kolombiya, Mısır, Endonezya, Fas, Pakistan, Peru, Filipinler ve Birleşik Arap Emirliği’ndeki üniversitelerin performansları araştırılarak, değerlendirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler