HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DGS 2017 için geç başvuru günü bugün! DGS başvuru için son şans!

ÖSYM'nin DGS için tanıdığı geç başvuru günü bugün. Dikey Geçiş Sınavına girmek isteyenler için bugün son fırsat. DGS için adayların başvuru işlemlerini bugün AİS üzerinden tamamlamaları gerekiyor. Peki DGS için başvuru işlemleri nasıl yapılıyor, başvuru ücreti nasıl ödeniyor?.. Detaylar DGS başvuru kılavuzunda...

DGS 2017 için geç başvuru günü bugün! DGS başvuru için son şans!

DGS 2017 23 Temmuz Pazar günü yapılacak. Bu sınav için normal başvuru dönemi Mayıs sonu idi ama ÖSYM adaylar için bir son başvuru günü belirledi ki o gün geldi. Bugün adaylar DGS için geç başvuru gerçekleştirebilirler. Geç başvuru da adayların bilmesi gereken bazı farklılıklar yer alıyor.

DGS 2017'ye geç başvuru için tıklayınız

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR VE NASIL ÖDENİR?

ÖSYM'nin DGS kılavuzuna göre DGS geç başvuru işlemleri kapsamında adaylar sınav ücretini aynı gün içinde ödenmesi gerekiyor. Bunun için de ÖSYM'nin internet sayfasında ödemeler kısmından online olarak kredi kartı veya bankı kartı ile ödeme yapılacak. Ayrıca geç başvuru ücreti de normaline göre zamlı. DGS için geç başvuru yapacak adaylar 135 TL sınav ücreti ödeyecekler.

GEÇ BAŞVURU YAPANLARIN SINAV YERİ!

Normal başvurularda adayların sınava girecekleri yerler doldurdukları forma göre ÖSYM tarafından tayin ediliyor. DGS'ye geç başvuru yapanlar ise hangi ilden başvuru yaparlarsa yapsınlar sınava Ankara'da girecekler.

DGS'ye başvuru için adayların AİS'e (haberimizin başındaki bağlantı) giriş yapıp başvuru adımlarını takip edip sınav ücretini ödemeler kısmından ödemeleri gerekiyor. Sistemi giriş için T.C. kimlik numarası ila aday şifresi gerekiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler