HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS tercih sonuçları mesai saatinden sonra mı açıklanacak?

LYS tercih sonuçları açıklanma saati ile ilgili olarak yeni bir efsane ortaya çıktı ve basında da bu durum gerçekmiş gibi bildiriliyor. Twitter, Facebook gibi sosyal medya platformlarında adaylar arasında LYS tercih sonuçları mesai sonrasında ilan edilecek diye konuşuluyor. Bazı haber siteleri de ÖSYM'den son dakika diyerek bu söylentiyi gerçekmiş gibi yayımlıyorlar. Ancak işin aslı başka. İşte ÖSYM'nin sınav sonuçlarının açıklanması ile ilgili olarak resmi söylemi...

LYS tercih sonuçları mesai saatinden sonra mı açıklanacak?

LYS sonuçları zamanı olduğu gibi hem adaylar arasında LYS tercih sonuçları açıklanma saati ile ilgili bir söylenti yayıldı hem de bazı medya kuruluşları bu söylentiyi gerçekmiş gibi haberleştirerek üniversite adaylarını yanıltmaya başladılar. Söylentiye göre LYS sonuçları mesai saatinden sonra ilan edilecek. Peki durum gerçekten de böyle mi?

Bilindiği gibi ÖSYM normalde sınav sonuçlarının açıklanmasına yönelik kesin bir bilgi vermez. Yani LYS sınav sonuçları mesaiden sonra açıklanabileceği gibi gayet mesaiden önce de açıklanabilir. ÖSYM kesin bir saat vermemektedir. Sadece son zamanlarda sonuç açıklanma saati genellikle 16.00 - 19.00 aralığına denk gelmektedir.

ÖSYM'DEN MESAİ SAATİ SÖYLENTİSİNE YANIT

Yine de bu söylentiler üzerine konuyla ilgili doğru bilginin kaynağına yani ÖSYM'nin çağrı merkezine ulaştık ve basında da dile getirilen bu söylentiyi sorduk. Aldığımız yanıt yukarıda bahsettiğimiz gibi kesin bir saatin olmadığı ve mesai saatinden önce de açıklanabileceği yönünde oldu. Yani LYS bugün gece 23.59'a kadar herhangi bir saatte açıklanabilir.

LYS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Diğer ÖSYM sınavlarında olduğu gibi LYS tercih sonuçları da ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden yapılacak. Söz konusu sayfaya aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Sonuç sistemi LYS sonuçları ile güncellendiğinde T.C. kimlik numarası ve ekrandaki güvenlik kodu ile hangi üniversiteye yerleştirildiğinizi öğrenebilirsiniz.

LYS tercih sonuçları için tıklayınız - ÖSYM'nin duyurusu ile güncellenecek

ÜNİVERSİTE KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.


En Çok Aranan Haberler