HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı tanıttı!

Apple'ın bir yıldır beklenen dev etkinliği başladı. Şirketin CEO'su Tim Cook'un da katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikte iPhone 6 görücüye çıktı.

Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı tanıttı!

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus adıyla tanıtılan iki yeni cihaz Apple'ın ürettiği en ince cihazlar olarak tarihe geçti.


Apple CEO'su Tim Cook açılış konuşmasında "Vizyonuyla görüntüsüyle iPhone hep öteye gitti. Bugün biz burada en büyük en yeni iPhone'u tanıtıyoruz." dedi.


Beklendiği gibi iPhone 6 iki farklı ölçüde piyasaya sürülecek. Sızan bilgilerde yer aldığı gibi iPhone 6 4.7 inç ekrana, iPhone 6 Plus ise 5.5 inç ekrana sahip olacak. Apple CEO'su Yim Cook yeni iPhone 6'ların ürettikleri en ince telefon olduğunu söyledi.


Beklendiği gibi iki farklı iPhone 6 modeli ortaya çıktı. Yeni jenerasyon iPhone'ların ekranında Retina HD görüntü teknolojisi kullanılıyor. iPhone 6'nın 4.7 inç'lik ekranı, iPhone 6 Plus'ın ise 5.5 inç ekranı var. iPhone 6 Plus yani geniş ekranlı iPhone modeli 7.1 mm, iPhone 6 ise 6.9 mm inceliğinde...


İŞTE FİYATI
Açıklanan ilk fiyatlar ise şöyle...
16 GB iPhone 6: 199 dolar
32 GB iPhone 6: 399 dolar
128 GB iPhone 6: 399 dolar

iPhone 6 Plus'ın 16 GB'lık modelinin fiyatı ise 299 dolardan başlıyor.


Yeni iPhone'larda A8 isimli yeni ve gelişmiş bir işlemci kullanılıyor. Böylece mevcut iPhone'lara kıyasla yeni iPhone'lar neredeyse yüzde 50 oranında daha hızlı çalışıyor.


OYUNLAR GÖZ KAMAŞTIRACAK

iPhone'lar artık yatay ekranda da kullanılabilecek. Tıpkı küçük iPhone ekranlarını genişçe iPad formatında kullanmak gibi... Yani ana iPhone ekranındayken telefonunu yatay forma getirdiğinizde artık cihazı geniş ekran olarak yatay formatta kullanabileceksiniz.


Halihazırda uygulama geliştiricileri iPhone 6 için oyun yapmaya çoktan başladılar bile. Super Evil Megacorp. isimli şirket de bunlardan biri... Tıpkı oyun konsolunda oyun oynar gibi iPhone üzerinden oyun oynama deneyimi yaşayacaksınız.


WİFİ İLE TELEFON ARAMA
Yeni iPhone'larda bulunan M8 hareket işlemcisi sayesinde artık bisiklete binerken veya koşu yaparken kayıt tutabilecek ve kat ettiğiniz mesafeyi anbean görebileceksiniz. Bunun dışında WiFi üzerinden artık telefon aramaları yapmak da mümkün. WiFi ağından kopmanız durumunda ise normal hücresel ağ üzerinden telefon görüşmesine devam edebileceksiniz.


iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ta 8 megapiksel dahili kamera bulunuyor. iPhone 5S'e kıyasla daha yeni bir sensöre sahip olan yeni iPhone modellerinde iki kat daha hızlı odaklama yapabiliyorsunuz.


İşte iPhone 6 fotoğrafları...






















































Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler