HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayramda çocuğunuzu mutlu etmenin 5 yolu

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı… Hemen hemen herkes dört gözle bayramın gelmesini bekliyor. Bayram bazıları için sadece tatil olarak görülse de birçok kişi için hala bayramlaşmaların, birlikte geçirilen anların yaşanacağı özel günler. Özellikle de

Bayramda çocuğunuzu mutlu etmenin 5 yolu

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı… Hemen hemen herkes dört gözle bayramın gelmesini bekliyor. Bayram bazıları için sadece tatil olarak görülse de birçok kişi için hala bayramlaşmaların, birlikte geçirilen anların yaşanacağı özel günler. Özellikle de çocukların…

Onlar için bayramlar çok daha özel. Alınacak bayramlıklar, yenilecek şekerler ve tabi ki büyüklerden alınacak harçlıklar. Çocukların dayanışmadan paylaşmaya kadar birçok özel duyguyu öğrenebilmeleri için bayramları doyasıya yaşamaları ve mutlu olmaları gerekiyor. Acıbadem International Hastanesi'nden Psikolog Dr. Ferahim Yeşilyurt, bayramda çocukları mutlu etmenin yollarını mynet.com'a anlattı.


1- Akraba ziyareti

Şehir hayatının getirdiği yoğun ve stresli hayat çocuklarınızla daha az vakit geçirmenize neden oluyor.Bayramlar ise çocuğunuzun hem sizinle hem de görüşemediğiniz diğer akrabalarınızla görüşme fırsatı yaratıyor. Normal zamanda görüşemediğiniz akrabalarınızla görüşmek çocuğunuzun hem kendini mutlu hissetmesini, hem de destek ve dayanışma gibi duygularını daha iyi hissetmesini sağlayacak.


2-Küçük hediyeler

Bayramlar çocuklar için özel anlardır. Bu günler, çocukların sürekli aldıkları ve kendilerini özel hissettikleri dönemler.


Bayramlaşma sırasında büyüklerinden para, şeker ya da hediye alan çocuklar kendilerini mutlu hissediyor. Bu ortamı yaşayan çocuklar paylaşma hissini ve mutluluğunu daha yoğun yaşıyorlar.


3-Sohbet ortamları

Çocuklarınızın bayramınınkeyifli geçebilmesi için onlarla bol bol sohbet edin. Onlara sizin çocukluğunuzdaki bayramları anlatın. Çocuklar şimdiki zamanda yaşıyor ve sizin çocukluğunuzun nasıl geçtiğini bilmiyorlar.Ama aynı zamanda da merak ediyorlar. Bu nedenle ebeveynlerin kendi çocukluklarındaki bayramları onlarla paylaşmaları bayramı daha iyi anlamalarını sağlıyor.


4-Bayramlıklar

Çocuğunuzun bayramın farkına varmasını sağlamak için ona bugüne özel kıyafet ya da küçük hediyeler alabilirsiniz. Bayram sabahında bu kıyafetleri giymek onu mutlu edecek ve bugünün farklı bir gün olduğunu anlayacaktır. Hatta bugün yaşadığı bu mutluluk ileriki yıllarda da ona güzel bir anı olarak kalacaktır.


5-Özgürlük hissi

Çocukları çocuk olarak kabul edin ve onların belirli sınırlar içerisinde bayramı özgürce yaşamalarına izin verin. Tabi ki belirli sınırlarınız olacaktır. Çocuğunuzun her istediğini yapmasına ya da iki kilo şeker yemesine izin vermeyin. Bu günlerde çocuklara sınırlı özgürlükler vermek çocuğun bayramı daha coşkulu yaşamasını sağlıyor. Arkadaşlarıyla oyunlar oynadığında ya da istediği yemeği miktarınca yediğinde kendisini daha mutlu hissedecektir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler