HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En pahalı 10 hamburger

Özel hamburger üretimi son 10 yılda artış gösterdi.

En pahalı 10 hamburger

Gelişen sektörle birlikte fiyatlarda da artışlar görüldü. Bazı hamburgerlerin fiyatları akıllı telefonlarla yarışır hale geldi. İşte dünyanın en pahalı 10 hamburgeri..


10- Rossini

San Francisco, Las Vegas ve Saint Louis'te Burger Bar zincirinde Şef Hubert Keller tarafından üretilen The Rossini adındaki hamburger 66 dolar.


Rossini

Hamburger, Kobe eti, kaz ciğeri, özel trüf mantarı ve Maderia şarabıyla hazırlanmış sosla kavrulmuş soğandan oluşuyor.


9- 777 Burger

Las Vegas'ta Le Burger Brassiere lokantasında satılan hamburgerin fiyatı 77 dolarla 700 dolar arasında değişiyor. Genelde dünyanın en pahalı şampanya markalarından Dom Pérignon ile servis ediliyor.


777 Burger

Hamburger'in içinde Kobe eti, Brie peyniri, özel karamelize edilmiş soğanlar ve 100 yıllık balzamik sirkeyle marine edilmiş, çıtır İtalyan jambonlarıyla servis ediliyor.


8- Fleurburger 5000

Fiyatı normalde 75 dolar ancak yanında servis edilen 1990 Château Pétru şarabıyla 5 bin dolara kadar çıkabiliyor. Las Vegas'ta Fleur adlı bir lokantada satılıyor.


Fleurburger 5000

Yemeği yedikten sonra lokanta size "dünyanın en pahalı hamburgerini yediniz" sertifikasını veriyor. Hamburgerin içinde Kobe eti, kaz ciğeri, siyah trüf mantarı yer alıyor. Hamburgerin yanında türlü trüf mantarlarıyla hazırlanmış bir sote de servis ediliyor.


7- DB “Royale” Double Truffle Burger

Hamburgerin fiyatı 120 dolar. New York'taki The DB Bistro Moderne ve Las Vegas'taki Daniel Boulud Brasserie lokantalarında servis ediliyor.


DB “Royale” Double Truffle Burger

Hamburgerin içeriğinde kırmızı şarapla marine edilmiş kısa kemiksiz pirzola etler, kaz ciğeri, nadir bulunan kök sebzeler, dinlendirilmiş trüf mantarı yer alıyor.


6- Tri-Beef Burger

Hamburgerin fiyatı 125 dolar. Florida, Boca Raton'da yer alan The Old Homestead Steakhouse'da satılıyor.


Tri-Beef Burger

Hamburgerin içeriğinde, üç farklı biftek kullanılıyor: Amerikan Prime adlı verilen biftek, Japon Wagyu adlı verilen biftek ve Arjantin bifteği. Hamburgeri pahalı yapan en önemli özellikse yanında getirilen özel ketçap. Ketçap havyar ve şampanya sosuyla hazırlanıyor.


5- X Burger

Güney Kore'de satılan bu hamburgerin fiyatı 80 bin won yani yaklaşık 160 dolar.


X Burger

Şef Ciaran Hickey tarafından üretilen hamburgerin içinde Japon Wagyu eti, özel Brioche ekmeği, siyah trüf mantarı ve kaz ciğerinden oluşuyor.


4- Richard Nouveau Burger

Hamburgerin fiyatı 175 dolar. New York'taki Wall Street Burger Shoppe adlı lokantada satılıyor. Hamburgerin içinde 280 gram Kobe eti, siyah trüf ve marine kaz ciğeriyle hazırlanıyor. Gruyere peyniri de yine içerikler arasında.


3- The Burger

West London'daki Burger King'te satılan The Burger adlı hamburgerin fiyatı 186 dolar. Tek sefere mahsus satışta kullanılan hamburgerin içinde Japon Wagyu eti kullanıldı. Beyaz trüf mantarı, özel kristalize edilmiş şampanyayla soslanmış soğanlar ve İspanya'nın en iyi füme eti olarak bilinen Pata Negra kullanıldı.


2- Le Burger Extravagant

Hamburgerin fiyatı 295 dolar. New York'ta yer alan Serendipity 3 lokantasında satılıyor. Aslında peynirli hamburger olan bu yemekte Japon Wagyu eti, beyaz trüf mantarı katkılı tereyağı ve bekletilmiş deniz tuzuyla marine edilmiş sebzeler kullanılıyor.


1- Douche Burger

Hamburgerin fiyatı tam 666 dolar. New York'ta yer alan 666 Burger adlı lokantada sunuluyor. Franz Aliquo tarafından üretilen hamburgerde altın yapraklarıyla marine edilmiş Kobe eti, kaz ciğeri, havyar, ıstakoz eti, trüf mantarı ve ithal yaşlandırılmış Gruyere peyniri kullanılıyor.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler