HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galaxy S5 değil Tizen geliyor

23 Şubat tarihinde tanıtılması beklenen Galaxy S5'in yerine Tizen işletim sistemiyle çalışan telefonlar tanıtılacak.

Galaxy S5 değil Tizen geliyor

23 Şubat tarihinde tanıtılması beklenen Galaxy S5'in yerine Tizen işletim sistemiyle çalışan telefonlar tanıtılacak.


Samsung'un MWC 2014 sırasında, 23 Şubat 2014'de Barselona'daki basın lansmanında, Galaxy S5 telefonunu tanıtacağı düşünülüyordu. Ancak yeni bir söylenti, Samsung'un 23 Şubat'ta yeni Galaxy telefonunu değil, Android ve iOS'a rakip olacak yeni işletim sistemi Tizen OS'u tanıtacağını gösteriyor.


Tizen, birkaç yıl önce Intel'in ve Nokia'nın da dahil olduğu bir ortaklıkla MeeGo ismiyle geliştirilen mobil işletim sisteminin varisi. Nokia'nın Windows Phone sistemine dönmesiyle Intel MeeGo'yu Samsung ile beraber geliştirmey devam etti.


Linux tabanlı MeeGo'nun mirası şimdi Samsung'a kaldı ve. Samsung da MeeGo'yu yeniden yorumlayarak, kendi akıllı cihazlarında kullanılacak yepyeni bir işletim sistemi olan Tizen OS'u yarattı. Ancak bugüne kadar TizenOS'u kullanan bir cep telefonu yaratmamıştı.


Peki Galaxy S5 satışa sunulsaydı özellikleri nasıl olacaktı? İşte beklenen telefonun muhtemel iskeleti...


Samsung’un beklenen yeni akıllı telefonu Galaxy S5’te göz tarama teknolojisinin de ötesinde kafa, kaş ve göz hareketleri de beraberce izlenecek.


Samsung’un aldığı yeni bir patent, halihazırda Galaxy S4’lerde kullanılan göz takip teknolojisini bir adım öteye taşıyor. Bu patent ile artık yeni nesil Samsung telefonlar kafa hareketlerini izleyebilecek bu şekilde telefonda bir takım işlemlerin yapılması söz konusu olacak.


Ancak bu sistem kullanıcının telefonuna dokunmasının mümkün olmadığı durumlarda (eldiven kullanırken vb.) işe yarayacak ve kullanıcılar için kurtarıcı bir rol üstlenecek. Cihaz kullanıcıların baş hareketlerini algılarken, aynı zamanda kaş ve göz hareketleri de bu sisteme dahil edilecek.


İşte internetin en çok paylaşılan Galaxy S5 fotoğrafları...





Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler