HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gribe karşı ev yapımı doğal ilaçlar

Havalar soğudukça herkesi saran ve uzun süre etkisi altında bırakan bir düşman: Grip!

Gribe karşı ev yapımı doğal ilaçlar

Havalar soğudukça herkesi saran ve uzun süre etkisi altında bırakan bir düşman: Grip!

Bu hastalığı en kısa sürede üzerinizden atmak ya da hiç grip olmamak için bu doğal besinleri tüketmeniz gerekiyor. Evde uygulayabileceğiniz bu sağlıklı tedavi sonucunda gribe elveda diyeceksiniz!


Bal

Karabiber, limon, zencefil ile karıştırıp öksürüğe ve gribe doğal iksir hazırlayabilirsiniz.


Kivi

C vitamini destekli bir meyve olan kivinin isterseniz suyunu için, isterseniz dilimleyip yiyin.


Kuşburnu

Yoğun C vitamini içeren kuşburnu meyvesinin çayını demleyip içebilirsiniz.


Limon

Zencefil, kuşburnu gibi çaylarla birlikte kullanabilir ya da tadından hoşlanıyorsanız; tek başına tüketebilirsiniz.


Nane

Limonla çayı yapıldığında gribe karşı tam koruma sağlayan naneyi mutfağınızdan eksik etmeyin.


Portakal

C vitamini içeren portakal; bağışıklık sistemini güçlendirir.


Su

Günde 2 litre su içmek hem gribi kolay atlatmanızı hem de vücut sağlığını korumanızı sağlar.


Tavuk suyu çorbası:

Bilimsel olarak tavuk suyunun anti-inflamatuar etkisi ve gribi iyileştirdiği kanıtlanmıştır. Çalışmalara göre, sıcak tavuk çorbası vücudunuzu bakteri ve virüslerden koruyan burun yolunuzdaki kısa tüylerin yeteneğini geliştiriyor.


Zencefil
Bir günde gripten kurtulmak istiyorsanız; taze zencefil çayı için! Gerçek mucize!


Elma

Bağışıklık sistemini güçlendiren elmayı isterseniz taze, isterseniz limon ve zencefil karışımlarda çay yapmak üzere kullanabilirsiniz.


Sebze suyu:

Grip olduğunuzda salata yapmak ve yemek düşüneceğiniz en son şey olabilir. Ancak bir bardak az tuzlu sebze suyunu rahatça içebilirsiniz. Böylece vücudunuz bağışıklık sisteminizi destekleyen antioksidanları kazanır ve susuz kalmazsınız. Canınız tatlı bir şeyler isterse de yüzde 100 meyve suyu içebilirsiniz.


Hindi eti:

İyi bir yağsız protein olan hindi eti çok faydalıdır. Hindi hastalıklarla savaşmak için vücudunuza enerji verir. Hindi eti tadını pek sevmiyorsanız istediğiniz baharatlarla lezzet katabilirsiniz.


Sarımsak:

Seviyorsanız çorbalarınızı ve yemeklerinizi sarımsakla lezzetlendirebilirsiniz. Sarımsağın antimikrobiyal ve bağışıklığı destekleyen özellikleri var ve ayrıca burun tıkanıklığına da biraz faydası olduğu açıklandı.


Sıcak çay:

Yeşil, siyah çay hastalıklarla savaşan antioksidanlarla doludur. Boğaz ağrınızı hafifletmek için çayınıza bir kaşık dolusu bal ekleyin ve limon sıkın. Kafein size dokunuyorsa, kafeinsiz kahve seçeneklerini ya da bitkisel çayları deneyebilirsiniz.


Muz:

Dilimlenmiş, ezilmiş veya bütün olsun muz mideniz için yararlıdır. Griple birlikte çocuklarda görülen bulantı, kusma ve ishal gibi belirtilerle savaşır.


Tost:

Katı gıdalar yiyebiliyorsanız tost veya krakeri deneyin. Hastalıkla savaşırken bunlar mide bulantınız için uygun olabilir. Yanında tavuk suyu çorba da içebilirsiniz. Yemek yerine geçen içecekler: İştahınız yerine geldiyse size uygun olan besinleri ve kalorileri istediğiniz şekilde alabilirsiniz. Çilekli ya da çikolatalı süt ile gerekli vitaminleri, besin maddelerini ve kalorileri alabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler