HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hayatımızı değiştirecek Google yenilikleri

İşte Google'ın hayatımızı değiştirecek yenilikleri...

Hayatımızı değiştirecek Google yenilikleri

19. yüzyıl sanayi devrimi insanlığın tüm yaşamını kökünden değiştirdi. Buhar makinesi, elektrik, otomobiller derken insanın ömrünü uzatan yenilikler yaşanırken hayatımız da kökten değişti. Ancak insanoğlu şimdi bu devrimin olumsuz yönleri ile uğraşıyor. Artan nüfus ile birlikte hayatımıza işsizlik kavramı girdi.

Temel eğitim artık eskisi gibi insanı ayrıştıran ona iş bulmasını sağlayan bir özellik olmaktan çıktı. Sanayi devrimi ile birlikte giderek kötüleşen çevre ve hava insanoğluna daha büyük problemleri önüne koydu. Ancak özellikle bazı yenilikçi şirketler öncülüğünde bu kuşak sanayi devrimi tipi yeniliklere tanıklık ediyor. Bu şirketlerden en dikkat çekeni ise Google. Sürücüsüz otomobillerden, Google Glass'a şirket hayatımızı derinden etkileyecek yeniliklere imza atıyor. Bu yeniliklerin ne kadarının tutacağını zaman gösterecek.

İşte Google'ın hayatımızı değiştirecek yenilikleri...


Google Glass

Aslında Google'ın gelecekte neler yapabileceğini, hayatımızı nasıl değiştireceğine dair en önemli işareti Glass projesi oldu. 2012 yılında Time dergisi tarafından yılın icadı seçilen Google Glass internet konusunda ezberleri bozdu. Google Glass'ı gözüne takanlar sesli komut ile internetten arama yapabiliyor. Kamerasıyla fotoğraf ve video paylaşabiliyor.


Google Glass

Google Glass giyilebilir teknolojilerin de teknolojide trend olmasına yardımcı oldu. Özellikle akıllı saatler Glass sonrası daha çok yaygınlaşmaya başladı. Ancak Glass günlük kullanımda hayatımıza daha çok girecek gibi. Yine de Glass ile yapılacak çekimleri "özel hayata müdahale" olarak gören bazı mekanlar Glass'ı yasaklamaya başladı bile. Ancak özellikle gençler arasında 'cool' bir icat olma yolunda devam ediyor.


Google Contact Lens

Google Glass duyurulalı daha iki sene geçmedi ki bu sene Google kontakt lens projesini tanıtarak adeta Glass'ı eskitti. Google'ın akıllı kontakt lensi ilginç bir fikirden ortaya çıktı. Google diyabet hastalarının glükoz seviyelerini göz yaşları vasıtasıyla ölçmek için Google kontakt lensi geliştirdi.


Google Contact Lens

Google Contact Lens içinde insan saçından daha ince boyutta alıcı ve sensörlerle donatıldı. Test aşamasında olan bu ürün hayata geçtiğinde sağlık ürünlerinde yenilik getirerek özellikle şeker hastalarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.


Google Project Loon

Google 90'lı yılların sonunda arama motoru algoritması ile internet alışkanlıklarımızı kökünden değiştirmişti. Şimdi Project Loon ile Google internete bağlanma alışkanlıklarını kökünden değiştirmeye hazırlanıyor. Project Loon Google'ın atmosfere salacağı balonlar vasıtasıyla tüm dünyaya internet bağlantısı sağlamayı hedefliyor.


Google Project Loon

Project Loon'a göre balonlar uçakların seyaat ettiği yüksekliğin iki katına çıkacak. Üstündeki alıcılar vasıtasıyla güçlü bir kablosuz bağlantı imkanını dünyanın neredeyse tamamına sunacak.

Google giyilebilir roket Google Project Loon kapsamında açıklanan bir başka proje de giyilebilir roket. Google'ın seyahat özgürlüğü konseptinde icat ettiği giyilebilir roket Jetgiller çizgi filmini gerçek hayata uyarlayacak. Google projenin henüz çok erken bir aşamasında olduklarını belirtti.


Google Project Ara

Arama motoru devi '6 milyar kişi için telefon' sloganıyla modüler telefon geliştirdi. Masaüstü bilgisayar parçalarını toplayarak bir bilgisayar oluşturduğumuzu hatırlayın. Google aynısını akıllı telefon için mümkün hale getirecek.


Google Project Ara

Bu da akıllı telefon devriminin farklı bir dönemeci geçmesi haline gelecek. Şu an akıllı telefonları donanımsal olarak güncellemek imkansız veya çok pahalı. Çoğunlukla yeni telefon almak daha makul bir fikir gibi geliyor. Google Project Ara'yı hayata geçirirse hem milyonlarca insan cebine uygun telefon oluşturabilecek hem de telefon yenileme süreleri uzayabilecek.


Google Android Wear

Bu senenin mart ayında Google Android tabanlı akıllı saat üreteceğini açıkladı. Akıllı saat teknolojisi çoktan ticarileşmiş, Samsung gibi devler ürünlerini sunmuş durumda. Ancak Google bu alana yeniliklerle gireceğini müjdeleyerek şimdiden hayranlarını heyacanlandırdı.


Google Fiber

Mevcut fiber internet altyapısı ile megabitlerle ölçülen hızlarla internete bağlanıyoruz. Google açıkladığı Fiber projesiyle bu hızın gigabit seviyelere çıkmasını vaat ediliyor. Bu da bir dizinin saniyeler içinde inmesi anlamına gelecek. Google bazı evlerde fiber altyapısını denemeye başladı bile.


Google sürücüsüz otomobiller

Sürücüsüz otomobiller Google'ın geleceğe yönelik ana projelerinden birini oluşturuyor. Google ilk aşamada mevcut otomobil modellerini sensörler ve kameralar ekleyerek sürücüsüz otomobili denedi. En çok ilerleme kaydettiği Lexus SUV modelinde oldu. Ancak Google son açıkladığı proje ile sürücüsüz otomobillerde farklı adım attı.


Google prototif sürücüsüz otomobil

Google sürücüsüz otomobil projesinde yeni bir adım atarak prototip model geliştirdi. Modelde ne direksiyon ne de pedal var. Kamera ve sensörlerle donatılmış otomobil ilk testlerini yaptı. Test modeli maksimum saatte 40 km hıza çıkıyor ve elektrikle çalışıyor.


Google prototif sürücüsüz otomobil

Google sürücüsüz otomobil projesinde yeni bir adım atarak prototip model geliştirdi. Modelde ne direksiyon ne de pedal var. Kamera ve sensörlerle donatılmış otomobil ilk testlerini yaptı. Test modeli maksimum saatte 40 km hıza çıkıyor ve elektrikle çalışıyor.


Bu icatların yanı sıra Google'ın daha fütüristik ancak bazı sıkıntılar yaşadığı için başlayamadığı projeler de mevcut.


Google Space Elevator

Uzaya yolculukla ilgili farklı fikirler hayata geçerken en radikali yine Google'dan geldi. Google Uzay Asansörü projesi üzerinde çalıştığını duyurdu. Ancak proje ilgili materyallerin sağlanamaması sebebiyle şimdilik duvara çarpmış gözüküyor.


Google Magnetic Hoverboard

Geleceğe Dönüş 2 filminin en çok hatırlananı uçarak giden kaykaylardı. Google bu projeyi hayata geçirmek istedi. Şimdi ise maliyetinin yüksekliği konuşuluyor.


Google Calico

Google'ın yaşlanmayı geciktiren ürünler üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Şirket California Life Company'nin kısaltılmışı olan Calico şirketini kurdu. Şirketin hangi ürünler üzerinde çalıştığı bilinmiyor. Google hayranları şimdiden Google'ın gençlik iksirinin ne olduğunu merak ediyor.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler