HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte uyuşturucu batağındaki askerler!

Malatya'da ortaya çıkan ve özel raporlara yansıyan uyuşturucu skandalı aslında büyük bir gerçeği de ortaya çıkardı.

İşte uyuşturucu batağındaki askerler!

Malatya'da ortaya çıkan ve özel raporlara yansıyan uyuşturucu skandalı aslında büyük bir gerçeği de ortaya çıkardı.

Kaynak: internethaber


Kışlada isteyen istediğini bulur! Evet bu iddialı sözler, uyuşturucuya Şanlıurfa'daki birliğinde alışan ve sonrası tedavi gören bir askere ait. Yine aynı asker, sosyal paylaşım sitesinde tugay içerisinde esrar yetiştirildiğini yine aynı esrarın kışla içerisinde satıldığını iddiasında!


TSK'nın hazırladığı kışladaki uyuşturucu kullanımıyla ilgili haber büyük yankı uyandırdı. Peki raporda detaylandırılmayan uyuşturucu trafiği nasıl sağlanıyor. Kimler bunun ticaretini yapıyor ve en önemlisi de komutanlar neden buna müdahale etmiyor?


SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDEKİ İTİRAF

Raporu doğrulayan itirafın sahibi ise Şanlıurfa'da askerliğini yapan bir ere ait. Sosyal paylaşım sitesinde, kendisine ait olmayan bir fotoğrafı paylaşan A.C., uyuşturucunun çamaşırhane ve banyo gibi ortak kullanım alanlarında saklandığını ve yine aynı yerlerde tüketildiğini belirtiyor. İddialara göre kışlada çoğunlukla esrar kullanılıyor ve bazı askerler, uyuşturucu hammaddesini yine birliklerinin bulunduğu bölgelerde yetiştiriyor.


KİMLER KULLANIYOR?

Askerliğini Şanlıurfa'daki zırhlı birliklerde yapan A.C., kışladaki uyuşturucu trafiği konusunda da oldukça ilginç bilgiler veriyor. Buna göre uyuşturucuyu çoğunlukla sivilde kullanan ya da refüze olarak tabir edilen ve Güney ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde terörle mücadele yer alan; ancak çeşitli sebeplerden dolayı geri hizmete çekilen askerler tarafından kullanılıyor. Kışlada, refüze askerlerin çoğunluğu ise psikolojik sorunlarla mücadele ediyor. İşte madde bağımlısı bu askerler, uyuşturucuyu ya dışarıdan bizzat kendileri alıyor ya da kışlada, kendilerinin belirlediği özel alanlarda esrar yapımında kullanılmak üzere hint keneviri yetiştiriyor.


TELEFONLA SİPARİŞ, TELDEN TESLİMAT

Çarşı iznine çıkamayan madde bağımlılarına ise uyuşturucu, dışarıdaki torbacılar vasıtasıyla sağlanıyor. Telefonla gelen siparişler, kışlanın gözden uzak yerlerinde tel örgülerden teslim ediliyor. İşte sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan o ilginç fotoğraf;

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler