HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mucizeyle sonuçlanan 25 çılgın atlayış

Yüksekten atlamak her insanın içindeki en güçlü tutkulardan biridir. İşte bu tutkuyu gerçeğe dönüştürüp mucizevi şeklide hayatta kalanların hikayesi...

Mucizeyle sonuçlanan 25 çılgın atlayış

Yüksekten atlamak her insanın içindeki en güçlü tutkulardan biridir. İşte bu tutkuyu gerçeğe dönüştürüp mucizevi şeklide hayatta kalanların hikayesi...

1- Avustralya hava kuvvetleri pilotu yaşadığı patlamada kendini enkaz içinde bulmuştu. Şans pilotun yanındaydı çünkü uçuş arkadaşı Jhon Vivash paraşüt kordonunu çekmişti. Gerçekte Joe Herman, Vivash'ın kolunu kavramış ve düşüş esnasında sadece iki kaburgasını kırmıştı.


2- Pilot Sergeant Nicholas Alkemade 18.000 metreden düşmüş ve uçağı düştükten sonra çıkan yangında tüm paraşütleri telef olmuştu. Neyse ki kesilmiş çam ağaçları ve yumuşak kar yüzeyi, incinmiş bir bacak ile hayatta kalmasını sağladı.


3-) Profesyonel rugby oyuncusu olan Gareth Griffiths, yaşadığı trajediye hazır değildi. Griffiths, deneyimli eğitmen Michael Costello'yu rutin atlayışları için işe almıştı. O gün nasıl olduysa korkunç bir hata ile paraşütleri açılmakta başarısız oldu. Saniyeler içinde yere çakıldılar, Costello'nun vücudu Griffiths ve yer arasında bükülü kaldı. Bu özverili davranış Griffiths'in hayatını kurtardı.


4-) Felaket kaza olduğunda Dave Hodgman atlama formasyon ekibi ile gökyüzünden atladı. 2,500 metre yüksekliğinde Hodgman paraşatünü açamadı ama başka atlayıcı (Frank) onunbu halini görmüştü. İki paraşütçü çarpıştı, birbirlerine sarılarak en sonunda park alanına indiler. Dave çok kötü yaralanmıştı ama kurtarılmıştı ve Frank kısmen yürümeye başladığında Dave 3 ay içinde atlayışlara geri dönmüştü bile.


5- 22 yaşındaki Yugoslav hostes Vesna Vulovic 33,000 metrelik bir düşüşten sonra uçak, kaçak bir yolcu tarafından patlatıldı. Şans yanındaydı ki Vulovic karla örtülü bir dağa düştü. Vulovic paraşütsüz en yüksek atlayışı gerçekleştirerek hayatta kalan ilk insan olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.


6- Juliane Koepcke için Amazon ormanlarında olmak muhtemelen Noel gecesini geçirmek için en kötü yollardan biriydi. Koepcke, Peru'da düşen LANSA 508 uçağından tek kurtarılan kişi oldu.Koeocke'in yaklaşık 10,000 fitten Peru yağmur ormanlarına çarparak düştüğü tahmin ediliyor.


7- Paraşütçü Hans Lange Bjoerkentind dağından atladığında kendini bir belanın içinde buldu. Dağın aşağı tarafına doğru 100mph hızla atlayan paraşütçü, dağ duvarına çok yakınlaşmışken paraşütü manevra yaptı. Ne yazık ki Hans'ın hayalleri tekrarlanan çarpışmalar ile çıkıntılı kayalar nedeniyle finalden önce sona erdi.


8- Bombardıman uçağında gerçekleşen patlama sonrasında Alan Magee, çarpışma öncesinde 20.000 metreden fazla bir yükseklikten St. Nazarine tren yolu durağının çatısına düştü. Mucizevi bir şekilde bu çatı Magee'nin hayatını kurtardı. Olay 28 tane şarapnel yaralaması ve çeşitli yerlerinde kırılmalarla sona erdi.


9- Lieutenant Ivan Chisov hasarlı olduğunu bile bile 22,000 rakım civarında Ilyushin Il-4 bombardıman uçağından kapalı paraşütle atlama teşebbüsünde bulundu. Chisov'un planı Alman savaşçılarından uzak bir yerde paraşütü açmaktı. Dengesini kaybetti ve paraşüt ipini çekti. Şanslı olan Chisov, yumuşak dağ zeminine düşmesiyle hayatı kurtuldu. Belkemiğinde yaralanmalar ve leğen kemiğinde kırılmalar gerçekleşti.


10- Benzer bir paraşüt kazalarından bir tanesi daha… Lareece Butler, rutin paraşüt atlayışı sırasında paraşütünü açamadı. Butler, o anda sadece ‘Tanrım beni koru' dediğini hatırlıyor ve görünen o ki bu dua işe yarıyor.3000 rakımdan düşen Ms. Butler'ın sadece sol bacağı kırılıyor.


11- Alcides Moreno, gökdelende cam yıkarken bulunduğu platform arızalandı ve kardeşi Edgar Down'u gönderdi. Edgar öldü. Alcides Moreno bu düşüşten kurtuldu.


12- Temizlik görevlisi Chris Saggers, Salford Tower Block'un 22'inci katında çalışırken 220 rakımlık yapı iskelesinden bir arabanın üzerine düştü. Düştükten hemen sonra rahat bir şekilde yerinden kalktı ve ona bakanlara ‘iyim ben' dedi. Sağlık kontrolü sonrasında yalnızca dirseğinin kırıldığı anlaşıldı.


13- Josh Hanson 2007'yi muhtemelen asla unutamayacak. Minneapollis'de bir otelde dart atışı toplantısı devam ederkenJosh Hanson 160 rakımdan dimdik bir şekilde pencereden yere düştü. Sarhoş olan Hanson Hyatt Hotel'in koridorunda koşmaya karar verdiğinde her şey başladı. Hanson'ın bacağı boydan boya kırıldı.


14- Hırvat müzik öğretmeni olan Frane Selak tam olarak 7 kez ölümden kurtuldu. Bu yüzden ona dünyanın en şanslı/şanssız adamı ünvanı verilmiş. İlkinde 1962 yılının Şubat ayında tren kazası geçiriyor. 17 yolcu arasından kurtuluyor. Ertesi yıl, bozulan arazi kapısında 19 kişi ölmesine rağmen kurtuluyor. 1966 yılında yol üzerinde bir otobüs onu altına alıyor. 4 yolcu boğuluyor fakat Selak kurtuluyor. 1970 ve 1973 yıllarında arabası yanarken yakalanıyor; 1995'te bir otobüs çarpıyor ve 1996'da arabasını geçite sürüyor.


15- Shayna Richardson'ın ilk solo atlayışında dünyaya doğru 50 mph'den yaklaşık 10,000 rakımdan asıl paraşütü ve yedek paraşütü açılmadı. Richardson, önce yüzünü ve daha sonra kafatası ve leğen kemiğini asfalta çarptı. Şans eseri kurtuldu.


16- Micheal Holmes Aralık 2006'da kendini 100mph'den atlarken buldu. Rutin atlayışını yaparken kusurlu halat yüzünden Holmes'un paraşütü açılmadı ve onu ölüme doğru götürüyordu. Neyse ki Holmes, akciğer zedenlenmesi ve ayak bileği incinmesi ile bu durumu atlattı.


17- 22 Aralık 1985'de Danny ve kız arkadaşı Hawaii'deki Nuuanu Pali dağına tırmanmaya karar verdi. Bu trajik hikaye de Danny'nin kız arkadaşının karaya oturması ve Danny'nin de onu kurtarmaya çalışması ile başlıyor. Acele etmesiyle birlikte Yamashiro 300 fitten aşağı düşüyor. Kurtarma ekibi Yamashiro'nun yanına geldiğinde ağırlığı değişmiş, buna sebep olan ise başka 100 fitlik bir düşüştü. İki inanılmaz düşüşte de Yamashiro kurtuldu.


18-) Roger Woodward'ın hikayesine gidiyoruz; Genç adam Niagara Şelalesi'nden korumasız bir şekilde düştü. Herşey, Roger'ın ailesi ile çıktığı bot gezisinde motorun bozulması ile başladı. Bot akıntıda alabora oldu, Roger ve amcası James bottan düştüler. Fakat sürpriz bir şekilde kurtuldular


19-) 2012'de Felix Baumgartner, korumasız ve gücünün altındaki ses duvarını kıran ilk insan oldu. Dikkat çekici dalışı Felix, 834 mph hızla kaydetti. Böylece hızlı ve bilinçsiz bir atlayışta Felix'in hayatı tehlikeye girdi. Neyse ki, Felix bilinçli ve güvenli bir şekilde yeryüzüne paraşütle inmeyi başardı.


20-) Dünyayı durmaksızın balonla dolaşan ve bilinen tek kişi Steve Fosset, ölüme çok yaklaşmıştı. 1998'de dünyayı bir kez daha dolaşmak için yola çıktığı zaman dolu ve fırtına yüzünden balonu yırtıldı. Balon 22,000 fitten düştü Fosset kendini köpek balıkları ile çevrili bir suda buldu fakat hala yaşıyor.


21- Deneyimli bir paraşütçü olan Kuzey Afrikalı Christine McKenzie 112'nci atlayışı sırasında yedek paraşütü de dahil olmak üzere her iki paraşütü de açılmadı. McKenzie, 11,000 metreden dünyaya hızla ilerlerken telefon hatları üzerine düştü fakat elektrik yoktu. Telefon hatları kırıklara sebebiyet verse de hayatını kurtardı.


22-) Rusya'da gerçekleşen atlayışta ismi bilinmeyen bir adam, yaklaşık 35 metrelik bir platformdan karların üzerine atlıyor ve sadece kırık omurgalı leğen kemiği ve bacaklardaki zedelenmeyle kurtuluyor.


23- Pilot Cliff Judkins, F-8 uçağı ile uçuyorken yakıt ikmali kazası nedeniyle uçaktan atlamak zorunda kaldı. Ve ne yazık ki paraşütü açılmadı. 15,000 fitten denize düştü. Vücudunun birçok yerinde kırıklar meydana geldi.


24-Golden Gate Köprüsü harika mimari eserlerden bir tanesi. Burada sıklıkla intihar girişimleri oluyor. Bu nedenle Kevin Hides'ın yaşamını burada sonlandırma teşebbüsü sürpriz olmadı. 245 fit yükseklikten suya atladığında yaşamak istedi. Ve bu kararı vücut pozisyonu nedeniyle onun hayatını kurtardı.


25- James Boole 6000 metreden atlayışı sırasında yaşadığı korkunç kazada sadece sırtı ve kaburma kemiği kırıldı. Paraşütü açılmayan Boole, Tahmini olarak saatte 100 km hızla yere çakıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler