HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şaşırtan manzara

Birbirinden sevimli yüzlerce tavşana ev sahipliği yapan Okunoshima Adası’nın aslında oldukça “ürkütücü” bir hikayesi var!

Şaşırtan manzara

Birbirinden sevimli yüzlerce tavşana ev sahipliği yapan Okunoshima Adası’nın aslında oldukça “ürkütücü” bir hikayesi var!


Okunoshima, Shikoku ile Hiroshima adaları arasında yer alan küçük bir Japon adası.


Adayı ziyaret eden turistler, karaya çıkar çıkmaz, yüzlerce sevimli tavşandan oluşan oldukça ilginç bir görüntüyle karşılaşıyorlar.


İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon Ordusu'nun bazı kimyasal gazlarla ilgili üretim ve deneyler yaptığı adada şuan kimse yaşamıyor.


Artık burada sadece tavşanlar yaşıyor.


Tavşanların adadaki rahatı ve güvenliği Japon hükümeti tarafından teminat altına alınmış durumda.


Tavşanların adadaki rahatı ve güvenliği Japon hükümeti tarafından teminat altına alınmış durumda.


Adaya kedi ve köpek sokulmadığı gibi, tavşan avı da kesinlikle yasak. Bu yüzden adaya “Tavşan Cenneti” de deniyor.


1929-1945 yılları süresince aktif olarak kullanılan adada, insan vücudu üzerinde korkunç etkiler yaratan ve 12 saati bulan acılı ölümlere sebep olan 6 bin ton hardal gazı üretilmiş.


Adanın bu misyon için seçilmesinin güvenli ve izole konumundan kaynaklandığı söylense de, herhangi bir felaket durumda Tokyo’ya zarar veremeyecek kadar uzak olmasının asıl önemli gerekçe olduğu belirtiliyor.


16 yıl boyunca Japonya’da sanki hiç böyle bir ada yokmuş gibi davranılmış. Üstelik o dönemki belgeler, fabrikada üretilen kimyasal maddelerden ada sakinlerinin bile haberinin olmadığını gösteriyor.


Ada, savaş bittiğinde galip devletler tarafından boşaltılırken, mevcut kimyasal gaz stoklarının da yakılarak imha edilmesi yoluna gidilmiş.


Adadaki tavşanlarla ilgili korkunç iddia ise, bu tavşanların Okunoshima Adası’nda üretilen zehri denemek için kullanılan “test hayvanları” olduğu.


Fabrikalar kapanırken onlar da doğaya kaçmış ve üreyerek bugünkü durumlarına ulaşmışlar.


Bir başka iddia ise, söz konusu tavşanların 1971 yılında yapılan bir okul gezisi sırasında öğrenciler tarafından bırakıldığı.


Hangi iddianın gerçek olduğu tam olarak bilinemese de, sevimli tavşanların bu adayı kendi “cennetleri” haline getirdikleri bir gerçek.


Üstelik, internet sayesinde sahip oldukları popülarite arttıkça, adanın da popüler bir turist lokasyonu haline gelmesini sağlamışlar.



          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler