HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehir şehir dolandırıcılık taktikleri

Justtheflight.co.uk turistlerin hangi ülkede hangi yöntemlerle dolandırıldığını gösteren bir liste hazırladı. Listede İstanbul'da mevcut. İşte dolandırıcılık yöntemleri ve en çok hangi şehirlerde uygulandığı bilgisi...

Şehir şehir dolandırıcılık taktikleri

Justtheflight.co.uk turistlerin hangi ülkede hangi yöntemlerle dolandırıldığını gösteren bir liste hazırladı. Listede İstanbul'da mevcut. İşte dolandırıcılık yöntemleri ve en çok hangi şehirlerde uygulandığı bilgisi...


Arkadaşlık Bilekliği

Birisi yanınıza yaklaşıp size arkadaşlık bilekliği teklif eder. İstemiyorum da deseniz vazgeçmez. Bileğinize yapışır ve bilekliği takmaya çalışır, bunu başarınca da parasını ister. Bileklik çözülüp geri vermek istenir çözülmez. Para vermek zorunda kalınır.Aynı yöntem ayrıca siz bileklikle uğraşırken dikkatinizi dağıtarak kapkaççıların cüzdanınızı çalmasıyla da sonuçlanabilir.

Bu yöntemin en çok kullanıldığı şehirler: PARİS, ROMA, BARCELONA, KAHİRE...


Kız arkadaşınıza gül

Bir adam ya da kadın yaklaşır ve kız arkadaşınızın eline gül tutuşturur sonra da parasını ister. Ancak çok yüksek bir para ister. Kız arkadaşınıza mahçup kalmamak için parayı ödemek zorunda kalırsınız

PARİS, ROMA, BARCELONA


"YÜZÜK BULDUM"

Bir kadın tam sizin önünüzde yüzüğü yere bırakır ve sonra bulmuş gibi yapıp, sizin olup olmadığını sorar. Hayır dersiniz. Yüzüğü inceler "altın bu" der. Aslında altın değildir. Yüzüğü size satmaya çalışır.

PARİS


BEBEK FIRLATMA

Bir kadın tam yanınızdan geçerken bebeğini size doğru fırlatır (bu oyuncak bir bebektir).

Ne yapacağınızı şaşırırsınız ve bebeği tutmak için elinizdeki yere bırakırsınız. Siz bebeği tutarken elinizden bıraktığınız çanta ya da cüzdan bebeği fırlatan kadın tarafından yerden alınarak çalınır.

ROMA


BUL KARAYI AL PARAYI

Bir adam "bul karayı al parayı" oynatır. Siz topun hangi fincanın altında olduğunu bulmaya çalışırsınız. Ancak asla bulamazsınız. Siz bir yandan para kaybederken kalabalığı fırsat bilen kapkaççılar da cüzdanları çalar.

PARİS - LONDRA


DÜŞÜRÜLMÜŞ CÜZDAN

Yerde bir cüzdan bulursunuz. Genellikle boştur. Siz o cüzdan için eğilmişken kendi cüzdanınızın gittiğinin farkına dahi varmazsanız.

ROMA - UKRAYNA


CEKET KİRLETME

Siz dururken birden biri gelip ceketinize ketçup ya da "çakma" kuş pisliği döker. Sonra da onu temizlemek için ısrar eder, siz hayır dersiniz ancak o ısrarına devam eder, bu sırada ceketinizdeki cüzdan, telefon vs. değerli eşyanızı aramaktadır ve genellikle de bulur.

BUENOS AIRES - RIO DE JANEIRO


AYAKKABININ TOZUNU ALALIM ABİ

Bir adam ya da çocuk ayakkabı fırçasını tam önünüze atar, siz onu yerden alıp ona verirsiniz o da size teşekkür ediyorum diye ayakkabınızı parlatı verir. Daha sonra da parasını ister, vermezseniz siz zor durumda kalırsınız

İSTANBUL


BİBERİYE DALI

Yaşlı bir kadın elindeki biberiye dalını size vermeye çalışır. Bunun bir arkadaşlık işareti olduğunu ve size şans getireceğini iddia eder. Sonra da parasını ister. Ödemezsen ailene ve sana lanet okur. Korkarsın ve istediği parayı verirsin

MADRID - YENİ DELHİ


FOTOĞRAF

Çiftsiniz ve birlikte fotoğraf çektirmek istiyorsunuz. Arkadaş canlısı gözüken bir yerel yanınıza yaklaşıp fotoğrafınızı çekmeyi teklif eder. En iyi ihtimalle biraz para ister, en kötü ihtimalle fotoğraf makinenizi alıp kaçar

BÜTÜN AVRUPA


SOKAK MÜZİSYENİ

Sokakta bir müzisyen görürsünüz, harika bir şarkı çalmaktadır. Siz yanına yaklaşır onu dinlersiniz. Biraz muhabbet edersiniz ve size CD'sini verir. CD sizin elinize geçer geçmez sizden parasını ister. Reddederseniz çevresindeki arkadaşlarıyla birlikte etrafınızı çevirir.


UYUŞTURUCU SATICISI

Taksi ya da tuk-tuk kullandığınızda şoför size uyuşturucu teklif edebilir. Eğer kabul edersen kendisinin polis olduğunu iddia eder (genellikle polis değildirler). Size hapse atacağını söyler. Bu durumdan kurtulmak için büyük miktarlarda para teklif etmek zorunda kalırsınız

Koh Phangan / TAYLAND


PAHALI TAKSİLER

Bazı taksi sürücüleri çevreyi bilmemenizden faydalanıp sizi 5 dakikalık mesafeye 1 saatte götürür. 10 liralık yola 100 lira ödemek zorunda kalırsınız

DÜNYADAKİ HERHANGİ BİR ÜLKE


GECE OTOBÜSLERİ

Seyahatseverler kimi zaman iki şehir arasında gezerken ucuz diye otobüsleri tercih eder. Genelde gece otobüsleri ucuzdur ancak valiz başına ekstra para isterler. Daha da kötüsü bavulunuzu açılmış bulabilirsiniz. İçinde değerli eşyanız varsa unutun.

BANGKOK


LASTİK PATLATMA

Özellikle kiralık araba kullanıyorsunuz, aracınızın lastiğinin patlatıldığını görebilirsiniz. Mecburen lastiği değiştirmek zorunda kalırsınız. Siz bununla uğraşırken size yardım etmek isteyen biri çıkar. Siz onunla lastiği değiştirirken bir başkası aracınızın içine girmiş, değerli eşyaları çalmaya başlamıştır bile.

SAN JOSE / KOSTA RİKA


TREN KAPKAÇILARI

Trenler genelde kalabalık olur ve içleri kapkaççılarla doludur.

BÜTÜN AVRUPA


BAGAJDA KALAN BAVULLAR

Bazı taksiciler sizi havaalanından otele getirdiklerinde bavulları indirirken acele ederler. Siz bunun trafikten olduğunu düşünürsünüz. Ancak durum pek de öyle değildir. Hızla bavulları indirirler, o kadar hızlıdırlar ki "bagajda bir tanesinin" kaldığını farkedemeyebilirsiniz. Bagajı kapatırlar ve bavulunuzla birlikte olay yerinden hızla uzaklaşırlar

LAS VEGAS


ELİNDE TELEFON OLAN KASİYER

Bir markette alışveriş yaptıktan sonra parayı ödemek için kasaya geldiğinizde kasiyer elinde telefonla oynuyorsa kredi kartınızın fotoğrafını çekiyor olabilir. Sonra bir gün bankanızdan kredi kartınızdan 1000 dolar çekildi diye bir mesaj alırsanız şaşırmayın

BARCELONA


YAVAŞ SAYAN KASİYER

Yine bir markettesiniz, ödemenizi yaptınız kasiyer parayı sayıyor. Sayıyor ama çok yavaş, arada da duruyor baştan alıyor. Sabrınızı kaybetmek üzeresiniz ve tamam deyip saymadan paranızının üstünü alıyorsunuz. İşte o arada paranın üstünün tam olmadığından emin olabilirsiniz.

AVRUPA'NIN HER YERİNDE


MÜCEVHER SATICISI

Taksici ya da tuk-tuk sürücüsü sizin gitmek istediğiniz yerin o gün kapalı olduğunu söyleyip sizi harika bir yere götürmek isteyebilir. O harika yerdesizi bir arkadaşıyla tanışıtırır. O arkadaşı bir mücevher satıcısıdır. Sizi o mücevherleri satın alana kadar rehin tutarlar kurtulmak için başka çareniz kalmaz.

BANGKOK, YENİ DELHİ


ÇAKMA DOKTOR

Sağlık sigortanızdan para alabilirsiniz diye size bazı tıbbi belgeler satmaya çalışanlar çıkabilir. Belgeleri yüksek fiyatlara satın alırsınız ve sonra sigorta firmasından sahte belge kullandığınız için red cevabı alır bir de sahtekarlık girişiminden dolayı yargılanırsınız.

YENİ DELHİ


SAHTE POLİS

Kıyafetlerine bakınca polis gibi görünen bir adam size yaklaşır. Bulunduğunuz bölgede sahte para sirkülasyonunun çok fazla olduğunu söyler ve cüzdanınızı kontrol etmek ister. Polis sanıp güvenirsiniz, kontrolünü yapar ve cüzdanı geri verir. Cüzdandaki para eksiktir. Yine pasaportunuzu ya da vizenizi görmek isteyen sahte polislerle karşılaşabilirsiniz. Pasaportta bir sorun olduğunu söyleyip bunu halletmek için para isterler.

MEKSİKO ŞEHRİ, BOGOTA, BÜKREŞ, BANGKOK


SAHTE BİLET

Siz bilet ofisinin önünde sıraya girersiniz. Ancak o sıra bitmeyecek gibidir. Birisi size yaklaşır, sıra beklemek istemezseniz diye kendi biletini önerir. Normal fiyattan daha yüksek para ister. Beklemek istemediğiniz için bileti alırsınız. Sonra iş bileti kullanmaya geldiğinde biletin geçersiz ya da sahte olduğunu öğrenirsiniz.

PARİS - LONDRA


YARDIMSEVER YERLİLER

Kibar bir dil kullanan iyi görünümlü bir adam ya da kadın, ATM'nin önünde size yardım edebileceğini söyler. Kendisine şöyle bir bakıp "düzgün görünüyor" deyip yardım teklifini kabul edersiniz. Size yardım ederken pin kodunuzu gözlerler. Daha sonra işiniz bitince kapkaç yöntemiyle kartınızı çalıp içini boşaltırlar. Bazen de ATM'den çektiğiniz parayı çekip alıp kaçarlar.

BÜTÜN AVRUPA


HARİTA SATICILARI

Turist olduğunuzu anlayanlar gelip size harita satmak isteyebilir. Haritayı açıp dikkatinizi dağıtırlar. Bu sırada da kapkaç gerçekleşir.

BÜTÜN AVRUPA


DİLENCİLER

Dilenciler genelde ya yaşlıdır ya da hamiledir. Onlara yardım etmek istersiniz. Bu kötü bir şey değil. Ancak dilenciler olduğu yerlerde birçok kapkaççı da gözetlemededir. Cüzdanınızı çıkardığınız anda bir anda belirebilirler.

BÜTÜN DÜNYA


BEDAVA MASAJ

Siz plajda güneşlenirken birisi yanınıza yaklaşıp size bedava masaj teklif edebilir. Siz hayır deseniz bile ısrar ederler. Bir kez başladı genelde herkes tamam der. Ancak iş ödemeye gelince yüksek ücret talebiyle karşılaşırsınız.

BARBADOS, BAHAMALAR


FLÖRT

Bekar bir erkek gezgin bir anda karşısında çekici bir kadın bulur. Kadın gezginle flört etmeye başlar. Sonunda gezgin kendini kadının gitmek istediği gece kulübünde bulur. Kulüpten çıkmak için dudak uçuklatan hesabı ödemekten başka çareniz yoktur.

ATİNA


KAPKAÇ UYARICILARI...

Bazı yereller size yaklaşıp "Dikkat edin burada bir kapkaççı gördüm" der. Siz de refleks olarak cüzdanınızı ya da diğer değerli eşyanızı kontrol edersiniz ve ortaya çıkarırsınız. Ya bu sırada ya da peşinize takılarak uygun bir anda sizi uyaran kişi cüzdanınızı kapıp kaçar.

BÜTÜN AVRUPA


KIRIK YA DA BOZUK FOTOĞRAF MAKİNESİ

Birisi ya da kalabalık bir grup sizden fotoğlarını çekmenizi isteyebilir. Siz de nazikçe kabul edersiniz. Ancak size verilen makine kırıktır ya da bozuktur. Fotoğrafı çektikten sonra makineyi verirken itirazla karşılaşırsınız, "Makinemizi kırmışsın, bozmuşsun parasını ödeyeceksin" der.

DÜNYANIN HER YERİNDE


İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İSTEYEN MASUM KIZ!

Eğer İngilizce konuşuyorsanız bunu duyup yanınıza yaklaşan masum görünümlü kız sizinle İngilizce pratik yapmak istediğini söyler. Birkaç kelime güzel güzel İngilizce konuştuktan sonra konu kızın ne kadar zor durumda olduğuna, evine dönmek için paraya ihtiyacı olduğuna gelir. Ya da sizi favori kafesine götürmüştür. Orada konuşursunuz da konuşursunuz. Sonra yüklü hesap gelir.

ŞANGAY, PEKİN VE XIAN


BEDAVA FISTIK

Siz bir yerde otururken birisi yanınıza yaklaşır ve masanıza fıstık bırakır. Eğer bir tanesini yerseniz ya ona dokunursanız hemen sizden parasını ister.

RIO DE JANEIRO


KARTPOSTAL

Zavallı gibi görünen bir çocuk size yaklaşır ve eve mektup yazmak için sizden yardım ister. O sırada da size acılarla dolu hayatından bahseder, siz üzülürsünüz ve ona para verirsiniz.

ROMA


YARDIM KAMPANYASI İÇİN BİR İMZA...

Bir grup genç ya da çocuk size yaklaşır ve AIDS, yetim çocuklar vs. gibi konularla ilgili bir imza kampanyası olduğunu söyler. Bir imza atmanızı isterler. Siz metni okurken onların elleri genelde sizin cüzdanınızı aşırmakla meşguldür.

PARİS


OTEL KAPALI

Havaalanından taksiye binersiniz. Rezervasyonunuzun olduğu otelin adresini verirsiniz. Taksici otelin kapalı olduğunu sizi başka bir otele götürebileceğini söyler. Siz de olur verince bir anda kendinizi güvenilmez izlenimi veren bir yerdeki tek yıldızlı görünümlü ancak çok pahalı bir otelde bulursunuz.

AVRUPA'NIN HER YERİNDE

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler