HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de iki zıt manzara!

Suriye'nin başkenti Şam, önceki gün düzenlendiği iddia edilen kimyasal silah saldırılarının ardından kan donduran ceset fotoğraflarıyla dünya gündemine oturdu.

Suriye'de iki zıt manzara!

Suriye'nin başkenti Şam, önceki gün düzenlendiği iddia edilen kimyasal silah saldırılarının ardından kan donduran ceset fotoğraflarıyla dünya gündemine oturdu. Guta bölgesinde halen kurbanların cenazeleri toplu mezarlara gömülmeye çalışılıyor.


Burası da yine başkent Şam'daki bir yüzme havuzu...


Havuzda çekilen bu fotoğraflar "Hayat devam ediyor" sözünün kanıtı gibi...


Fotoğraflar, Associated Press muhabiri Hassan Ammar imzalı. Ajans, fotoğraf altı bilgisi olarak sadece "Suriyeliler Şam'daki bir havuzda yüzüyor" ifadesini paylaşıyor. Ama bu cümle de aslında çok şey anlatmaya yetiyor.


Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te ise bir restoranda meydana gelen intihar saldırısında biri gazeteci altı kişi hayatını kaybetti.


Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden yapılan açıklamada, bombalı saldırı sırasında, ölen gençlerden birinin mezuniyet kutlaması yapıldığı ifade edildi. Patlamada 19 kişinin de yaralandığı bildirildi.


Resmi haber ajansı SANA, Esad güçlerinin kontrolündeki bölgede yer aldığı belirtilen restoranı hedef alan saldırıda hükümet yanlısı El İhbariye televizyonun muhabiri Hassan Muhanna'nın da öldüğünü bildirdi.


Suriye'nin kuzeydoğusundaki Deyr ez Zor kentindeki Özgür Suriye Ordusu mensupları.


Deyr ez Zor'daki muhalifler, fotoğraftaki çocuğun, Esad güçlerine bağlı keskin nişancılardan kaçtığını belirtti.



En Çok Aranan Haberler