HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahkemeden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça kararı! Tahliye talepleri reddedildi

190 gündür açlık grevindeki tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın yargılandığı davada ilk duruşma bugün yapıldı. Mahkeme heyeti Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in tutukluluk hallerinin devamınna karar verdi. Gülmen ve Özakça duruşmaya getirilmemiş, mahkeme öncesi basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etmişti.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) KHK’si ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülmeye başlandı. Duruşma öncesi polis basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale etti. Mahkeme heyeti duruşmaya getirilmeyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Kanun hükmünde kararnameyle (KHK) mesleklerinden ihraç edilmelerinin ardından "İşimi geri istiyorum" talebiyle Ankara Yüksel Caddesi'nde başlattıkları açlık grevini cezaevinde tutuklu olarak sürdüren ve 189 günü geride bırakan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandığı dava bugün (14 Eylül 2017) Ankara Adliyesi 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

DURUŞMAYA GETİRİLMEDİLER

Gülmen ve Özakça 'güvenlik' gerekçesiyle adliyeye getirilmedi. Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcısı tarafından mahkemeye gönderilen yazıda, Nuriye Gülmen ve Semih Özçakça’nın duruşmaya neden getirilmeyeceğine yönelik tutanak yer aldı. Tutanakta, açlık grevlerinin 194. günü olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın bilinçlerinin açık olduğu, aşırı kilo kaybı, kas erimesi, işitme kaybı gibi bir takım rahatsızlıkları olduğu, bu nedenle cezaevi kampüsü içerisinde bulunan hastanede tutuldukları anlatıldı. Cezaevi Jandrarma Tabur Komutanlığı’nın 14 Eylül tarihinde Akıncı, 28. Mekanize Tugay Komutanlığı, Selam Tevhid Davalarına baktığı, ayrıca Ankara Adliyesi’nde duruşması olan 150 tutuklunun, Sincan Adliyesi’nde 30 tutuklu ile çeşitli hastanelere sevk edilen 200 tutuklunun sevklerinin yapıldığı ifade edilen yazıda, Gülmen ve Özakça’nın getirilmesi için personelin yetersiz olduğunu öne sürüldü.

DURUŞMA ÖNCESİ POLİS MÜDAHALESİ

Duruşma öncesinde polis, adliyenin bahçesindeki gruba müdahale etti. Müdahalede 24 kişi gözaltına alındı.

AVUKATLARI GÖZALTINA ALINMIŞTI

Öte yandan, davada yargılanan isimlerden Acun Karadağ, avukatlarının gözaltına alındığını söyleyerek savunma için ek süre istedi.

TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ!

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve milletvekilinin takip ettiği duruşmada mahkeme heyeti Gülmen ve Özakça'nın tahliye taleplerini reddetti.


En Çok Aranan Haberler