HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

18 terörist böyle öldürüldü: 'Allah için, şehitler için vurun!'

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK’ya bir büyük darbe daha vuruldu.

18 terörist böyle öldürüldü: 'Allah için, şehitler için vurun!'

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede dün gerçekleştirilen hava destekli operasyonlarda tam 18 terörist ölü ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin kararlılığı ise telsiz konuşmalarına yansıdı.

Terör örgütü PKK’nın eylemleri, kazılan hendekler ve kurulan barikatlar nedeniyle dün sabah saatlerinde 3. kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan’da yasak sürüyor. İlçeye, önceki gece sevk edilen ve yasakla birlikte 21 zırhlı araç ve 2 panzerle harekete geçen 180 özel harekat polisi ve 5 komando timi, Feridun, Mescit, Konak ve Tekel mahallelerini abluka altına aldı. Giriş ve çıkışlarına askeri tankların, yüksek binalarına ise keskin nişancıların yerleştirildiği ilçedeki operasyonlara, Diyarbakır’dan kalkan helikopterler de destek verdi. Operasyonlarda, terör örgütüne büyük darbe indiren güvenlik güçleri, 18 teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyon sırasında, müstakil bir evin çatısına çıkan özel harekat polisleri, burada asılı bulanan PKK flamasını aşağı attı.

"VURUN KAFİRE, ACIMAYIN"

Polisin kararlılığı, İHA’nın elde ettiği telsiz görüşmelerine de yansıdı. Telsizden güvenlik güçlerine hitap eden bir rütbeli, “Roketli 4. şahsı indirdik. Allah razı olsun. Vurun kafire, acımayın arkadaşlar. Vurun Allah için, şehitlerimiz için. Yanlarına kimseyi yaklaştırmayın. 2 keleşli şahsı indirdik, 2 roketli şahsı indirdik. Hepsini indireceğiz Allah’ın izniyle. Elinize kolunuza sağlık. Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun kanı yerde kalmasın. Arkadaşları gözlerinden öperim, ellerine sağlık devamını bekliyoruz” ifadeleri ile seslendi.

Öte yandan, ilçeye sevk edilen polisler dün akşam saatlerinde yeniden birliklerine çekildi. Yasağın sürdüğü ilçede bugün ise sessizlik hakim. (İHA)

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN TERÖRİST İMHA OPERASYONU İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır Valiliği Lice'de teröristleri imha etmek amacıyla girişilen operasyonda sivil vatandaşların zarar görmemesi için getirilen sokağa çıkma yasağı ve diğer yasaklama kararlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamada, Lice'de TSK'nın Lice ilçesi sözde Serhabun bölgesindeki dağlık ve ormanlık alandaki teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, silah ve malzemeleri ele geçirmek, bölgedeki mahallelerde mevcut aranan şahısları yakalamak, ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti ile Lice-Kulp karayolunun Lice ilçe merkezi ile Sarım Çayı arasında bulunan yol kesiminde mayın/EYP araması yapmak için, Lice Konuklu, Yaprakköy, Gürbeyli, Ahmetbey ve Yünlüce Mahalleleri ile Namber Tepe arasında kalan bölgede 2 Ekim 2015 günü saat:19.00'dan itibaren operasyonel faaliyet planladığı bildirildi.

Teröristler ve destekçilerinin icra edilecek operasyon esnasında ve sonrasında operasyonu protesto etmek maksadıyla, halkı provoke ederek operasyon bölgesindecanlı kalkan, propaganda, basın açıklamaları ve sivil itaatsizlik, canlı kalkan türü eylemlerin gerçekleştirilebileceği hatırlatılan duyuruda, "Uluslararası ortamda kendini haklı çıkarmaya yönelik olarak sivil halkın zarar görmesini sağlamayı amaçlayarak, sivil halkı siper olarak kullanma arayışı içerisinde olabileceği değerlendirilmektedir" denildi.

Söz konusu eylemlerin yapılması halinde vatandaşların can ve mal güvenliği ile güvenli seyahat etme hürriyetinin ortadan kalkacağı göz önüne alındığında, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla İl İdaresi Kanunu gereğince 2 Ekim 2015 günü saat 19.00'dan itibaren bölgedeki operasyonun sona ermesine kadar faaliyetin icra edileceği alan ile sınırlı olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

-DİĞER YASAKLAMA KARARI-

İl Jandarma Komutanlığı ayrıca, Lice'de güvenlik güçleri emrine verilen birlikler ile Lice ilçesi sözde Serhabun bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten teröristleri ortadan kaldırmak amacıyla Lice Konuklu, Yaprakköy, Gürbeyli, Ahmetbey ve Yünlüce Mahalleleri ile Namber Tepe arasında kalan bölgede 2 Ekim 2015 günü operasyonel planlandığı kaydedildi.

Bölgede propaganda, basın açıklaması, canlı kalkan, sivil itaatsizlik vs türü eylemler olabileceğine değinen komutanlık, Diyarbakır-Batman karayolunda seyir halinde bulunan asker-sivil vatandaşların zarar göreceği değerlendirmesinde bulundu. Jandarma, İl İdaresi Kanunu gereğince 2 Ekim 2015 günü saat 19.00'dan itibaren bölgedeki operasyonun sona ermesine kadar alınan yasaklama kararlarını şöyle açıkladı:

"-Diyarbakır-Muş Karayolunun; Lice ilçesi doğu çıkışı (Polis Bölgesi), Zeyrek J.Krk.K.lığı önü (Jandarma bölgesi)ve Kulp ilçesi batı çıkışının (Polis Bölgesi), oluşturulacak yol kontrol noktalarında (Polis bölgesinde Lice ve Kulp İlçe Emniyet Müdürlüğü birimlerince)ulaşıma kapatılarak trafik akışının Kulp-Hazro-Silvan ve Lice-Hazro alternatif yol güzergâhları üzerinden verilecektir,

-Söz konusu operasyon esnasında ve sonrasında BTÖ ve müzahir kesim tarafından, faaliyeti protesto etmek maksadıyla, halkı provoke ederek operasyon bölgesinde canlı kalkan, propaganda, basın açıklaması ve çadır kurma gibi sivil itaatsizlik türü eylemler gerçekleştirilebileceğinden, operasyon bölgesinde sivil vatandaşların giriş ve çıkışlarının engellenmesi ve bölgede yapılabilecek söz konusu eylemlere müsaade edilmeyecektir." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler