HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 öğretmen atamaları sonuçları açıklandı

2016 öğretmen atamaları için büyük bekleyiş sona erdi. 2016 öğretmen atamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

2016 öğretmen atamaları sonuçları açıklandı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 2016 öğretmen atamaları yapılan törenle gerçekleştirildi. 30 bin öğretmen kadrosu için başvurular geçtiğimiz günlerde sona ermişti. 2 Şubat tarihinde başlayan 2016 öğretmen atamaları başvuruları 8 Şubat tarihinde tamamlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı kurumların öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak öğretmen kadroları açılmış ve 30 bin öğretmenin atanması için başvurular başlamıştı.

2016 öğretmen atamaları, Cumhurbaşkanı Reep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle gerçekleştirildi. 30 bin öğretmen ataması Ankara MEB Başöğretmen Salonu’nda yapıldı. Daha önce atamaların 11 Şubat'ta elektronik ortamda gerçekleştirileceği duyurulmuştu. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da programa katılacağının belli olmasının ardından atama programının yeri ve saati değişti ve atamalar tamamlandı.

Öğretmen adayları atama.meb.gov.tr adresinden atama sonuçlarını öğrenebilecek. Atamalar yapıldıktan sonra, aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat tarihinde yapılacak. Mesleğe yeni adım atacak genç öğretmenlerin ildeki görev yerleri ise 25 Şubat’ta valiliklerce belirlenecek.

[

****](http://atama.meb.gov.tr)

Öğretmen atama sonuçları bugün meb.gov.tr adresinde, MEBBİS atama sonuç ekranında açıklandı. Yaklaşık 120 bin öğretmenin başvurduğu atamaların sonuçları mebbis.meb.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen MEBBİS modülü sayesinde hem öğrenciler hem de öğretmenler başvuru işlemlerini veya sınav sorgulama bilgilerini kolaylıkla yapabiliyorlar. Başvurular MEBBİS sistemi üzerinden açıklandı.

ERDOĞAN'DAN ÖĞRETMENLERE MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016 öğretmen atamaları için yapılan törene katılarak genç öğretmen adaylarının heyecanını paylaştı. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, atamaların 121 bin kişi içinden yapıldığını söyleyerek eğitim sisteminde büyük bir devrim gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Eğitim sisteminde can alıcı bir sorundan bahsedilemeyeceğine dikkat çeken Erdoğan; "Eksiklerimiz var ama devasa sorunlarımız yok. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmeye odaklanmalıyız. Bakanlık müfredatı elden geçirip sadeleştirme çalışmasını başlattı" diye konuştu.

Konuşmasında öğretmenliğin kutsiyetine değinen Erdoğan; öğretmenliğin sadece bir istihdam alanı olarak görülemeyeceğini söyledi. Erdoğan, öğretmenlere;

“Öğretmenlik herhangi bir istihdam alanı olarak görülecek bir meslek değil. Bir takım işler var herkes yapabilir ama öğretmenlik öyle değil. Öğretmenlik sevmezseniz çekilecek bir kahır değil. Öğrencilere ne kadar yüksek standartlı eğitim verirsek hedeflere o derece yaklaşırız.

Kurada Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıktı. Hemen Batı'ya nasıl gelirim?' Bunun telaşı içine kapılanlar varsa yine yanlış, olmaz. Biz şuna inanacağız. 780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru. İşte bak o sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi? Niye veriyoruz, bu toprakları yeninden vatan yapabilmek için veriyoruz.

Bu toprakları kimseyle paylaşmayız. Birlikte bu kararlı yürüyüşümüzü sürdürmemiz lazım. Yavrularımızı alacaksınız ve nakış işler gibi işleyeceksiniz ve yarının dünyasını sizler oluşturacaksınız." sözleriyle seslendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler