HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 referandum anketi! MHP seçmeni referandumda ne diyor?

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, anayasa referandumuna ilişkin yaptırdıkları anketi açıkladı. 2017 referandum anketinde kim neden evet diyor? İşte o referandum anketi...

2017 referandumuna ilişkin yeni bir anket yayımlandı. A Haber'de yayınlanan Söz Teması programında A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür, çarpıcı bilgiler paylaştı.

"EVET" DİYEN MHP SEÇMENİ NEDEN "EVET" DİYOR?

Seçmenin yüzde kaçının evet dediğini ve neden evet dediğini verilerle açıklayan Gür, MHP seçmeninin bir daha darbe tehlikesiyle karşı karşıya kalmama ve terörle etkin mücadele için evet diyeceğini belirtti.

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür'ün açıklamaları şöyle:

"İSTİKRARIN BİRİNCİ SIRADA OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Türkiye çok badireler atlattı fakat hâlâ vatandaşın kafasında bir istikrarın olduğunu görüyoruz. İstikrarın birinci sırada olduğunu görüyoruz. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a giderkende istikrarın çok önemli olduğunu görüyorduk. Bu anketimizde de istikrar yüzde 48.8 ile birinci sırayı alıyor. "Türkiyede istikrar olsun diye evet" cevabı ilk sırada. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Evet" dediği için evet diyenler yüzde 47,7 neredeyse aynı oran. Ülkemizde bir daha darbe olmasın diye "Evet" diyeceğim cevabı yüzde 28,9.Terörle daha iyi mücadele edilsin diye "Evet" diyeceğim cevabı yüzde 27.Çift başlılık olmasın diye "Evet" diyeceğim cevabı 13,9. Bu Parlamenter sistem ile işler yürümüyor şeklinde düşünerek "Evet" diyeceğim cevabı yüzde 8,7.

"ERDOĞAN "EVET" DEDİĞİ İÇİN "EVET" DİYORUM CEVABI OLDUKÇA FAZLA"

Bu şıkları biz belirledik ama anket yaptığımız kişilere cevapları okuyup tercih etmelerini istemedik. Yönlendirme olmaması için cevapları okumak yerine vatandaşın verdiği uygun cevapları işaretledik. Onun için "Evet" deyen her iki kişiden biri Cumhurbaşkanı "Evet" dedi diye "Evet" cevabı çıktı. Yönlendirme olmadan. Önemli bir diğer veri ise kadınlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan "Evet" dediği için "Evet" diyorum cevabı oldukça fazla. Kadınların Cumhurbaşkanına olan ilgisi fazla.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler