HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2018 Kış olimpiyatları başladı! 2018 Kış Olimpiyatları 4. günü canlı izle (TRT Spor)

2018 Kış Olimpiyatları başladı. Türkiye'den sekiz yarışmacının katılacağı 2018 Kış Olimpiyatları bugün başlıyor. Güney Kore'de 9-25 Şubat'ta düzenlenecek 2018 Kış Olimpiyatları açılışı yapıldı. Güney ve Kuzey Kore, ilk kez "Birleşik Kore" bayrağı altında açılış törenine katılacak. 2018 Kış Olimpiyatları her gün canlı olarak TRT Spor kanalından yayınlanıyor. Kış Olimpiyatları 4. günü online olarak haberimizden izleyebilirsiniz.

2018 Kış olimpiyatları başladı! 2018 Kış Olimpiyatları 4. günü canlı izle (TRT Spor)

2018 Kış Olimpiyatları bugün başladı. Sporseverlerin merakla beklediği 2018 Kış Olimpiyatları büyük bir organizasyonla açılışını yaptı. 24 Ekim'de Yunanistan'dan yola çıkan olimpiyat meşalesi, açılış günü PyeongChang Olimpik Stadı'na ulaştı. Güney ve Kuzey Kore, ilk kez "Birleşik Kore" bayrağı altında açılış törenine katıldı. 15 branşta 102 yarışmanın yapılacağı 2018 PyeongChang, 100'den fazla madalyanın dağıtılacağı ilk kış oyunları olma özelliği de taşıyor.

Güney Kore'de düzenlenecek oyunlara Türkiye, 8 sporcu ile katılıyor. Kayakla atlamada milli sporcu Fatih Arda İpçioğlu, Ay-yıldızlı ekibimizde ilk mücadele verecek isim. 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları, TRTSPOR ekranlarından naklen yayınlanacak. TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanacak Kış Olimpiyatları 4. gününü aşağıdaki linkten canlı olarak izleyebilirsiniz.

2018 Kış Olimpiyatları 4.günü canlı izle (12 Şubat TRT Spor)

GÜNEY KORE - KUZEY KORE OLİMPİYAT İÇİN BİRLEŞTİ: "BİRLEŞİK KORE"

Güney Kore ile Kuzey Kore, 2018 Kış Olimpiyatları için birleşti. Güney Kore, 9-25 Şubat'ta ev sahipliği yapacağı Kış Olimpiyatları öncesinde Kuzey Kore'ye üst düzey görüşme teklifinde bulununca, iki ülke ocak ayında aynı masada buluşup prensipte anlaşmaya vardı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) de onayıyla, Kuzey Kore'nin Kış Olimpiyatları ile mart ayında yine Güney Kore'de yapılacak Paralimpik Olimpiyatları'na toplamda 550 kişilik bir ekiple katılacağı, 12'si kadın buz hokeyci toplam 22 sporcu, takıma destek vermesi için 230 kişilik bir taraftar destek grubu ile 30 kişilik bir tekvando gösteri ekibinin de bu heyete dahil olacağı açıklandı.

Birleşik Kore takımının antrenörlüğünü, Kanada ve ABD çifte vatandaşlığı bulunan Sarah Murray yapacak. Eski bir kadın buz hokeyi oyuncusu olan 29 yaşındaki Murray, 25 Ocak'tan beri Kuzey ve Güney Koreli sporcuları olimpiyatlara hazırlıyor.

Spor organizasyonları için özel olarak tasarlanmış olan ve Kore Yarımadası ile etrafındaki adaların yer aldığı Birleşik Kore bayrağı ilk kez 1991'de Japonya'da düzenlenen Dünya Masa Tenisi Şampiyonası'nda kullanılmıştı. Taraflar son olarak da 2006 yılında İtalya'nın ev sahipliği yaptığı Torino Kış Olimpiyatları'nda bu bayrak altında yürümüş ancak iki ülke bu etkinliklerde ortak bir takım oluşturmamıştı. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda yine birleşik bayrak altında yer alma görüşmeleri yapılsa da sonuç alınamamıştı.



TÜRKİYE'Yİ 8 YARIŞMACI TEMSİL EDECEK

Güney Kore’nin PyeongChang kenti 23. Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapıyor. Resmi olarak 9 şubat cuma günü başlayacak olan kış olimpiyat oyunları 25 şubatta sona erecek. 95 ülkeden 2900 sporcunun katılacağı olimpiyat oyunlarında ülkemizi Alp Disiplini branşında Özlem Çarıkçıoğlu ve Serdar Deniz; Kayakla Atlama branşında Fatih Arda İpcioğlu; Kayaklı Koşu branşından Ayşenur Duman, Hamza Dursun ve Ömer Ayçiçek; buz pateninde Alisa Agafonova ve Alper Uçar temsil edecek.

TÜRKİYE'NİN KIŞ OLİMPİYATLARI TARİHİ

2018 Pyeong-Chang Kış Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına saatler kala spor dünyasında gözler Güney Kore'ye çevrildi. Türkiye'nin Kış Olimpiyatları macerası, 1936 yılında Almanya'da başladı. Türkiye tarihinde 17. kez katılacağı olimpiyat oyunlarında 8 sporuyla temsil edilecek. İlk kez 1936 yılında Almanya'nın Garmisch Partenkirchen kentinde düzenlenen kış olimpiyat oyunlarına 2 dalda 6 sporcuyla katılan Türkiye, şu ana kadar madalya kazanma başarısı gösteremedi.

1952, 1972 ve 1980 yıllarında oyunlara sporcu gönderemeyen Türkiye, 1994 ve 1998 yıllarındaki ise birer sporuyla temsil edildi. Türkiye'nin Kış Olimpiyat Oyunları'na en fazla sporcu gönderdiği yılsa, 1968 oldu. Ay-yıldızlı ekibimiz, Fransa'nın Grenoble kentindeki oyunlara kayaklı koşuda 4, alp disiplininde de 7 olmak üzere, toplam 11 sporcuyla katıldı. 2002 yılında Salt Lake City'de düzenlenen organizasyonda kayaklı koşu sprint dalında mücadele eden Kelime Çetinkaya, Kış Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden ilk kadın sporcu olarak kayıtlara geçti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler