HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti’deki istifaları daha önceden duyuran Yarkadaş'tan yeni iddialar

Türkiye günlerdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa iddialarına kilitlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ise Melih Gökçek'in istifa edeceği iddialarını daha da güçlendirdi. Melih Gökçek istifa ile ilgili henüz net bir açıklama yapmadı ancak yerine Melih Gökçek'in yerine kim gelecek tartışmaları şimdiden başladı. CHP'li Barış Yarkadaş, "Melih Gökçek'in yerine Kahramankazan ya da Keçiören Bld. Başk. getirilmesi düşünülüyor." bilgisini paylaştı.

AK Parti’deki istifaları daha önceden duyuran Yarkadaş'tan yeni iddialar

'Melih Gökçek istifa edecek mi, etmeyecek mi?' gündemi şekillendirdi. Kimilerine göre; AK Partili belediye başkanlarının art artda istifa etmeleri Melih Gökçek'in de istifa edeceğinin işaretiydi.

Hatta hafta başından itibaren Melih Gökçek'in yerine hangi ismin geleceği tartışılmaya başlandı. Melih Gökçek'in görevi bırakması halinde yeni Ankara Büyükşehir Başkanı'nın kim olacağıyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Kulislerde öne çıkan ismin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki olduğu öne sürüldü.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa edeceğini 24 saat önce kamuoyuna duyuran CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Melih Gökçek'in yerine Kahramankazan ya da Keçiören Bld. Başk. getirilmesi düşünülüyor. Altındağ Bld. Başk. Arınç'la yakın diye 3. sırada..." dedi.

Yarkadaş, daha önce de "Topbaş'la başlayan dalga, İstanbul'u da vuracak. AKP'de FETÖ paranoyası yaşanıyor. Herkes birbirinden kuşkulanıyor" ifadesini kullanmıştı.

Barış Yarkadaş'ın Melih Gökçek ile ilgili tweetlerinden bazıları şöyle;


En Çok Aranan Haberler